Βιβλία

Ένα ταξίδι στην Ανατολή – Οι Ινδίες

varvaressos-taxidi-anatoli-india-book

Το νέο βιβλίο του Καθηγητή Τουρισμού, κ. Στέλιου Βαρβαρέσου, με τίτλο “Ένα ταξίδι στην Ανατολή – Οι Ινδίες”, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπαζήση και μας μεταφέρει στη μακρινή χώρα του Γκάντι. Ένα βιωματικό ταξίδι με στόχο να φωτιστούν οι άγνωστες πτυχές της και να γίνει κατανοητός ο πυρήνας της προσωπικότητας της Ινδίας. 

Ο κ. Βαρβαρέσος, Καθηγητής Τουρισμού του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, γνωστός για τις επιστημονικές μελέτες του στον κλάδο και τις βαθύτερες αναζητήσεις του για το ταξίδι και τον τουρισμό, στο νέο του βιβλίο, περιγράφει την εμπειρία του από την χώρα και προσπαθεί να δώσει απαντήσεις για όσα νομίζουμε ότι γνωρίζουμε γι αυτήν. 

Το κίνητρο για το ταξίδι αυτό, ήταν η επιθυμία να γνωρίσει από κοντά την Ινδία, να κατανοήσει, “στο μέτρο πάντα του δυνατού”, αν πραγματικά υπήρχαν οι πολλές Ινδίες για ένα λευκό ή μία, όπως υποστήριζε ο Γκάντι . Αν πραγματικά υπήρχαν όλες αυτές οι Ινδίες, με τους πολλούς ‘‘θεούς’’, τους χιλιάδες ‘‘αγίους’’, ‘‘επαίτες’’, ‘‘γιόγκι’’… τ’ άπειρα ‘‘παιδιά του Θεού’’.

Ο ίδιος ο συγγραφέας, στο οπισθόφυλλο του βιβλίου του αναφέρει “Εκ των υστέρων φαίνεται ότι μάλλον [ο Γκάντι] είχε δίκιο. Πριν το ταξίδι, όταν ακόμα βρισκόμουν μακριά, διέκρινα ότι το πρόβλημα βρισκόταν στην αδυναμία ενός ‘‘ξένου’’ να κατανοήσει τον πυρήνα της προσωπικότητας της Ινδίας.”

“Δεν είχαμε κάποιο σχέδιο, ψάχναμε τα σημάδια για να μας οδηγήσουν, διαθέταμε λίγα χρήματα αλλά αρκετό χρόνο. Στην Ινδία ήθελα να περιπλανηθώ, να χαθώ, ν’ αλλάξω…Πάνω στους χάρτες αναζητούσα αόρατα σημάδια που θα με οδηγούσαν στους μύθους, τους ανθρώπους… τα θαύματα.

Στην Ινδία με τους πολλούς ‘‘θεούς’’, τους χιλιάδες ‘‘ασκητές’’ κι ‘‘αγίους’’, τ’ άπειρα ‘‘παιδιά του Θεού’’, χάθηκα, μπερδεύτηκα… αλλά προσπάθησα να καταλάβω λίγο περισσότερο τον κόσμο που με περιέβαλε, προσπάθησα κάτι να βρω…προσπάθησα να κατανοήσω περισσότερο εμένα τον ίδιο, προσπάθησα να παραμερίσω, έστω και ελάχιστα, το φοβερό πέπλο της άγνοιας που σκιάζει τη ζωή του ανθρώπου.”

Μοιραστείτε τα νέα

Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.