Δέσμευση Υπουργείου Τουρισμού: Δεν απολύεται κανείς εργαζόμενος από τον ΟΤΕΚ

Τη δέσμευση του Υπουργείου Τουρισμού για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας όλων των υπαλλήλων και  την προστασία των ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους έλαβαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων του, υπό κατάργηση και συγχώνευση στο Υπουργείο, ΟΤΕΚ.

Οι πρόεδροι των Δ.Σ. της Ο.Μ.Ε.-Ο.Τ.Ε.Κ. και των Συλλόγων Τακτικού Προσωπικού & Εκπαιδευτικού Προσωπικού των Α.Σ.Τ.Ε. του Ο.Τ.Ε.Κ., πραγματοποίησαν συνάντηση την Τρίτη 31 Ιουλίου 2012 με τη Διευθύντρια του γραφείου της Υπουργού κ. Ιωάννα Δρέττα, για να συζητηθεί η κατάργηση και ενσωμάτωση του Οργανισμού Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ο.Τ.Ε.Κ.) στο Υπουργείο Τουρισμού.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης η κ. Μαρία Πλακιωτάκη, Σύμβουλος της Υπουργού για θέματα Τουρισμού, και η Γενική Διευθύντρια Τουριστικής Πολιτικής και Οργάνωσης του Υπουργείου κ Κωνσταντίνα Μπόγρη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στων ΟΤΕΚ, η κ. Δρέττα δεσμεύτηκε πολιτικά και εξ ονόματος της Υπουργού κ. Όλγας Κεφαλογιάννη, για τα παρακάτω: 

1. Ο Ο.Τ.Ε.Κ. θα καταργηθεί και θα ενσωματωθεί στο Υπουργείο Τουρισμού ως Διεύθυνση Εκπαίδευσης του Υπουργείου. 

2. Για την ενσωμάτωση του Οργανισμού στο Υπουργείο Τουρισμού θα αναδιοργανωθεί το Οργανόγραμμα του Υπουργείου και θα προστεθεί Διεύθυνση Εκπαίδευσης. 

3. Όλοι οι υπάλληλοι του Ο.Τ.Ε.Κ. θα ενσωματωθούν στο νέο Οργανόγραμμα του Υπουργείου Τουρισμού σε θέσεις οι οποίες θα συσταθούν για αυτό το σκοπό. 

4. Η κατάργηση και ενσωμάτωση του Οργανισμού θα γίνει ταυτόχρονα με τον ίδιο Νόμο και δεν θα κινδυνέψουν σε καμιά περίπτωση θέσεις εργασίας των εργαζομένων στον Ο.Τ.Ε.Κ. 

5. Δεν θα θιγούν τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων. 

6. Τα εκπαιδευτήρια θα λειτουργούν σαν περιφερειακές μονάδες εκπαίδευσης και θα εποπτεύονται από το Υπουργείο Τουρισμού. Η εκπαίδευση των μαθητών και σπουδαστών του Ο.Τ.Ε.Κ. δεν θα επηρεαστεί από την διαδικασία κατάργησης και ενσωμάτωσης του Οργανισμού. 

7. Συμφωνήθηκε ότι δεν θα γίνει νομοθετική ρύθμιση, η οποία θα αιφνιδιάσει και θα θέσει σε κίνδυνο τους εργαζόμενους ή θα δημιουργήσει πρόβλημα στην εκπαίδευση των μαθητών και σπουδαστών του Ο.Τ.Ε.Κ. 

Συζητήθηκαν επίσης ζητήματα για την αναβάθμιση της Δημόσιας Τουριστικής Εκπαίδευσης που εκπροσωπεί ο Ο.Τ.Ε.Κ. όπως:

  • Αλλαγή θεσμικού πλαισίου των Σχολών του Οργανισμού, 
  • Στελέχωση του συνόλου των βαθμίδων των καθηγητών των ΑΣΤΕ, 
  • Επανασχεδιασμός των ΑΣΤΕ στα πλαίσια της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και ένταξή τους στο Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων.
Για τα ζητήματα αυτά συμφωνήθηκε ο προγραμματισμός νέας συνάντησης μετά την ενσωμάτωση του Οργανισμού στο Υπουργείο Τουρισμού, προκειμένου “να αναβαθμιστεί και επανασχεδιαστεί ριζικά ο Ο.Τ.Ε.Κ.”, όπως δήλωσε η Υπουργός Τουρισμού στην Βουλή και σύμφωνα με τις σύγχρονες απαιτήσεις της Τουριστικής αγοράς.

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.