ΔΑΑ:Εκστρατεία ευαισθητοποίησης για την οδική ασφάλεια

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», με την υποστήριξη του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ) και στο πλαίσιο της πολυετούς συνεργασίας τους, πραγματοποιεί εκστρατεία ενημέρωσης στους χώρους του αεροδρομίου κατά το μήνα Ιούλιο, με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για την οδική ασφάλεια στην Ελλάδα.

Η εκστρατεία βασίζεται στο μήνυμα “Travelling Greece in Comfort and Safety”, με τοποθέτηση ειδικού υλικού που δημιούργησε το Ινστιτούτο, σε επτά χώρους προβολής αφισών καθώς και στις ειδικές οθόνες του αεροδρομίου.

Στόχος της συγκεκριμένης εκστρατείας ευαισθητοποίησης είναι να υπενθυμίσει και να επισημάνει στους επισκέπτες της χώρας μας τους κινδύνους στο δρόμο, κυρίως σε μια περίοδο που το οδικό δίκτυο επιφορτίζεται με μεγάλο αριθμό οχημάτων.

Η επιλογή του Ιουλίου έγινε με κριτήριο το γεγονός ότι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες αυξάνεται η θνησιμότητα και οι σοβαροί τραυματισμοί εξαιτίας των τροχαίων, όπως καταγράφεται στις σχετικές αναλύσεις της Διεύθυνσης Τροχαίας.

Λαμβάνοντας υπόψη πως στην πρόκληση των τροχαίων συμβάντων ο ανθρώπινος παράγοντας συμβάλλει από 65 – 95%, η εκστρατεία “Travelling Greece in Comfort and Safety” επισημαίνει πως οι κίνδυνοι που υπάρχουν στο οδικό δίκτυο, μπορούν να αντιμετωπιστούν με την υιοθέτηση σωστής συμπεριφοράς από τους χρήστες των οδών.

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.