Δυναμική παρουσία όλης της αγοράς στο 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο & Workshops HAPCO

Τη στήριξη του στην ελληνική συνεδριακή αγορά, που βιώνει τελευταία την «προσωπική» της κρίση λόγω κοινωνικο-πολιτικών παραγόντων, επιβεβαίωσε δια της παρουσίας του στο 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο & Workshops HAPCO με θέμα «Ελληνικός Συνεδριακός Τουρισμός: Συμβολή στην Ανάπτυξη» (8-9 Δεκεμβρίου 2011) ο Υπουργός Πολιτισμού & Τουρισμού, κ. Παύλος Γερουλάνος. Κατά την τελετή έναρξης των εργασιών του Συνεδρίου, ο Υπουργός άκουσε τα προβλήματα των επαγγελματιών, ενστερνίστηκε πολλά εξ’ αυτών και δήλωσε αρωγός κάθε επενδυτικού ενδιαφέροντος στην κατεύθυνση ανάπτυξης του συνεδριακού τουρισμού. Αναφερόμενος δε στον πρόσφατο διαγωνισμό για την ανάπτυξη του TAE KWON DO σε συνεδριακό κέντρο και τη κατάθεση σχετικού φακέλου από ενδιαφερόμενους επενδυτές, ο Υπουργός δήλωσε όχι μόνο τη στήριξη του ΥΠΠΟΤ, αλλά και την προστασία της διαδικασίας από όλες τις γνωστές γραφειοκρατικές αγκυλώσεις.

Στην καταλυτική συμβολή του HAPCO και τις συντονισμένες προσπάθειες όλων των φορέων για την παραμονή στην Ελλάδα των συνεδρίων της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Καρδιολογίας τα έτη 2012-2014 αναφέρθηκε εν συνεχεία ο Δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης, χαρακτηρίζοντας τη θετική έκβαση του ζητήματος «επιτυχία» για την Ελλάδα. «Η ενίσχυση της οικονομίας της πόλης μέσα από τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη και την αποτελεσματική διαχείριση και προβολή του τουριστικού προϊόντος της ως συνεδριακός προορισμός αποτελεί βασική μας στρατηγική προτεραιότητα» ανέφερε, μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος, απευθύνοντας παράλληλα ανοικτή πρόσκληση συνεργασίας για την ανάδειξη της Αθήνας ως ενός ασφαλούς συνεδριακού τουριστικού προορισμού καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Χαιρετισμούς «ουσίας» και πέραν των τετριμμένων, που προκάλεσαν σε πολλές περιπτώσεις το ζεστό χειροκρότημα του ακροατηρίου, απηύθυναν ακόμη η Βουλευτής Ρεθύμνου και Υπεύθυνη του Τομέα Τουριστικής Ανάπτυξης της Ν.Δ., κα Όλγα Κεφαλογιάννη, η Υπεύθυνη του Τομέα Τουρισμού της Δημοκρατικής Συμμαχίας, κα Αλεξάνδρα Πάλλη, ο Υπεύθυνος του Τομέα Οικονομίας της Δημοκρατικής Αριστεράς, κ. Δημήτρης Χατζησωκράτης, ο Πρόεδρος Δ.Σ. του ΣΕΤΕ, κ. Ανδρέας Ανδρεάδης και ο Πρόεδρος Δ.Σ. του HATTA, κ. Γιώργος Τελώνης.

Τόσο οι θεματικές ενότητες («Προσέλκυση συνεδρίων & εκδηλώσεων: Αντιμετωπίζοντας το σήμερα – προετοιμάζοντας το αύριο», «Επίδραση των νέων δεδομένων στην ανάπτυξη του ιατρικού συνεδριακού τουρισμού»), όσο και τα Workshops του Συνεδρίου («Meet the experts: Key-players», «Meet the experts: Πρακτικές διοργάνωσης συνεδρίων & εκδηλώσεων») εντυπωσίασαν τους συνέδρους για το στοχευμένο περιεχόμενο, τη διάχυση δομημένης πληροφόρησης, αλλά και το κύρος των προσκεκλημένων ομιλητών τους. Θετικότατα σχόλια απέσπασε από όλους και η παρουσίαση της κυρίας Doina Patrubani (Διευθύντρια του Τμήματος Συμβουλευτικών Υπηρεσιών Ανθρώπινου Δυναμικού) από την DELOITTE Ρουμανίας. Η κα Patrubani έθεσε το καίριο ερώτημα «Διοργάνωση συνεδρίων σήμερα στην Ελλάδα: Πρόκληση ή ευκαιρία;», παρουσίασε την προσωπική της εμπειρία από συνεργασίες με Έλληνες Οργανωτές Συνεδρίων και έδωσε χρηστικές συμβουλές στους PCOs για την αποτελεσματικότερη διαχείριση των «πελατών» τόσο σε επίπεδο συνεργασιών, όσο και ανθρωπίνων σχέσεων.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο & Workshops HAPCO, αξιοποιώντας στο έπακρο τις δυνατότητες της τεχνολογίας, για πρώτη φορά ξεπέρασε τα τείχη της συνεδριακής αίθουσας και προσέφερε σε κάθε ενδιαφερόμενο τη δυνατότητα ζωντανής παρακολούθησης των εργασιών του μέσω υπηρεσιών webcast.

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.