Εκδήλωση του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης στη Βουλγαρία

Εκδήλωση για την προσέλκυση μεγαλύτερης μερίδας της βουλγαρικής αγοράς διοργάνωσε πρόσφατα ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης στη Σόφια με την ευκαιρία της επίσημης επίσκεψης του Δημάρχου Θεσσαλονίκης και Προέδρου του ΟΤΘ Γιάννη Μπουτάρη στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας.

Περισσότεροι από 80 τουριστικοί πράκτορες και δημοσιογράφοι του τουρισμού παρευρέθηκαν στην εκδήλωση. Μετά τη λήξη της παρουσίασης πραγματοποίηθηκαν επιχειρηματικές συναντήσεις μεταξύ των Βουλγάρων τουριστικών πρακτόρων και δεκαπέντε επιχειρηματιών από τον ξενοδοχειακό και τουριστικό κλάδο της πόλης, οι οποίοι ταξίδεψαν στη Βουλγαρία γι’ αυτό το σκοπό. 

Αυξημένη η κίνηση από Βουλγαρία το 2011

Οι αφίξεις των Βουλγάρων επισκεπτών στη Θεσσαλονίκη αυξήθηκαν κατά 12,5% το 2011 σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Όλο και περισσότεροι τουρίστες από τη Βουλγαρία επιλέγουν τη Θεσσαλονίκη ως city break προορισμό με ιδιαίτερη έμφαση στις αγορές και τη νυχτερινή ζωή.

Οι δραστηριότητες που προσφέρει η πόλη σε οικογένειες με μικρά παιδιά παρουσιάστηκαν εκτενώς από το διευθυντή του ΟΤΘ Νίκο Σαπουντζή ενώ υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον για κοντινούς προορισμούς που μπορούν να συνδυαστούν με τη Θεσσαλονίκη. Άλλωστε, τον τελευταίο χρόνο, σημειώθηκε μεγάλη αύξηση επισκεπτών από τη γειτονική χώρα που κατέκλυσαν τις πλησιέστερες ακτές της Βόρειας Ελλάδας.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης αναφέρθηκε ενδελεχώς στα πλεονεκτήματα της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής, ενώ ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης Σπύρος Πέγκας, ενημέρωσε τους τουριστικούς παράγοντες από τη Σόφια, για τις πολιτιστικές δράσεις που διοργανώνει ο Δήμος και παρουσιάζουν ενδιαφέρον διεθνώς.

Στην παρουσίαση εκτός από τον Πρόεδρο, το γενικό Διευθυντή του ΟΤΘ και τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, συμμετείχε και ο Διευθυντής του γραφείου του ΕΟΤ στη Σόφια Δημήτρης Γώτης.

Ο επόμενος σταθμός του ΟΤΘ για την προώθηση της πόλης θα είναι το Βελιγράδι.

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.