Ενημερωτικές Συναντήσεις Τζιάλλα στις Βρυξέλες

Διαδοχικές συναντήσεις με υψηλόβαθμα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πραγματοποίησε στις Βρυξέλλες ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, κ. Γιώργος Τζιάλλας και τους ενημέρωσε για την υλοποιούμενη εθνική τουριστική πολιτική και τις προτεραιότητες για την τουριστική ανάπτυξη.

Ειδικότερα συναντήθηκε με τον επικεφαλής της αρμόδιας μονάδας για την Ελλάδα και  την Κύπρο της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής (DG REGIO) κ. W. Sluijters, με τον οποίο συζήτησαν την εφαρμογή της τουριστικής πολιτικής σε περιφερειακό επίπεδο. Ο κ. Τζιάλλας ανέλυσε διεξοδικά την πολιτική του Υπουργείου για  την προώθηση της Ελλάδας ως προορισμού 365 ημέρες το χρόνο και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και πως αυτό μπορεί να επιτευχθεί ανάλογα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε περιφέρειας στο πλαίσιο των 13 Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων (ΠΕΠ) του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Με την εκπρόσωπο της Γενικής Διεύθυνσης για την εσωτερική αγορά, τη βιομηχανία, την επιχειρηματικότητα και τις ΜΜΕ (DG GROW) κα Ι. Aluas, συζήτησε το ζήτημα των υπηρεσιών βραχυχρόνιας μίσθωσης στη διαμονή μέσω ψηφιακών πλατφορμών (ευρέως γνωστό ως sharing economy) για το οποίο στην παρούσα φάση πραγματοποιούνται σειρά workshops υπό την αιγίδα της Επιτροπής. Την ενημέρωσε για τις πρωτοβουλία του Υπουργείου να οριοθετήσει το φαινόμενο μέσω νομοθεσίας που έχει ήδη ψηφιστεί σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία. Συζητήθηκαν επίσης η προώθηση της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων μέσω καινοτόμων χρηματοδοτικών εργαλείων που προωθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε συνεργασία με τα κράτη μέλη.  Με τον κ. Ν. Γιαννή της Γενικής Διεύθυνσης Διεθνούς Συνεργασίας  & Ανάπτυξης συζήτησε επίσης τη συνεργασία της Ελλάδας σε θέματα τουρισμού με τρίτες χώρες.

Τέλος, σε συνάντηση που είχε με τον επικεφαλής της μονάδας Ανάπτυξης και Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος της  Υπηρεσίας Στήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων (SRSS) κ. Κ. Richter, συζήτησαν το ενδεχόμενο χρηματοδότησης νέου έργου από τις αρχές του 2018 σε συνέχεια του έργου της τεχνικής βοήθειας που τρέχει αυτήν την περίοδο στο Υπουργείο Τουρισμού με χρηματοδότηση απευθείας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.