ΕΞΘ: Στο Βελιγράδι, για ενίσχυση του city break

HOTELS-THESSALONIKI-SERVIA-2016

 

Η ΕΞΘ συμμετείχε για μία ακόμη φορά στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση ITF, που πραγματοποιήθηκε από τις 18 έως τις 21 Φεβρουαρίου 2016 στο Βελιγράδι, με δικό της σταντ στο περίπτερο του ΕΟΤ και με σκοπό να διατηρήσει ζωντανή την επαφή της με το σερβικό κοινό, τροφοδοτώντας τη συγκεκριμένη αγορά με «φρέσκιες» προτάσεις για city break στη Θεσσαλονίκη. Ο προορισμός είναι αρκετά δημοφιλής και ήδη προωθείται από τους Σέρβους πράκτορες και επαγγελματίες του τουρισμού και έτσι, η ΕΞΘ απευθύνθηκε σχεδόν αποκλειστικά στους εν δυνάμει ταξιδιώτες, παρέχοντάς τους όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται ώστε να οργανώσουν καλύτερα τις μελλοντικές αποδράσεις τους στη Θεσσαλονίκη.

Στόχος της ΕΞΘ παραμένει η προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών από τη χώρα αυτή, καθώς η Σερβία είναι μια από τις παραδοσιακές αγορές, με διαχρονική και σταθερή παρουσία στη Θεσσαλονίκη και το κοινό της συγκαταλέγεται ανάμεσα σε εκείνα που δεσπόζουν στις πρώτες θέσεις του πίνακα με τις περισσότερες διανυκτερεύσεις στην πόλη. Η ΕΞΘ ρίχνει το βάρος της στην προσέγγιση τουριστών με μεγαλύτερες οικονομικές δυνατότητες που θα είναι σε θέση να ξοδεύουν περισσότερα χρήματα σε δραστηριότητες και αγορές μέσα στην πόλη, ώστε να αναβαθμιστεί και η ποιότητα του τουριστικού προϊόντος και να στηριχθεί η τοπική οικονομία.

Η συμμετοχή της ΕΞΘ στην IFT σημείωσε την αναμενόμενη επιτυχία και τα μηνύματα είναι θετικά. Οι προτάσεις της ΕΞΘ προς τους γείτονές μας στηρίχθηκαν στο πετυχημένο μοντέλο που τους προσελκύει στην πόλη, δηλαδή shopping – γαστρονομία – διασκέδαση, αναδεικνύοντας τα πλεονεκτήματα του προορισμού (εύκολη πρόσβαση, απευθείας αεροπορικές συνδέσεις ή με ενδιάμεσο σταθμό την Αθήνα, πολλές ευκαιρίες για αγορές και ψυχαγωγία, μεσογειακή κουζίνα, οινοποιία, ιστορία και πολιτισμός κ.ά.).

Την ΕΞΘ εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος του ΔΣ κ. Αριστοτέλης Θωμόπουλος και η υπεύθυνη Μάρκετινγκ κα Ευδοκία Τσατσούρη, ενώ συμμετείχαν και αρκετοί εκπρόσωποι ξενοδοχείων της Θεσσαλονίκης. Το περίπτερο της ΕΞΘ επισκέφθηκαν μεταξύ άλλων, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Γιάννης Γιώργος, ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Βελιγράδι κ. Κωνσταντίνος Οικονομίδης, η επικεφαλής του ΕΟΤ στο Βελιγράδι κα Σοφία Λαζαρίδου κ.ά.

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.