Ε.Κουντουρά: Στις ΗΠΑ για την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος και των επενδύσεων

kountoura-capital-link-2016-1

Πρόσκληση στο αμερικανικό και διεθνές επιχειρηματικό κοινό να επενδύσει στον  δυναμικά  αναπτυσσόμενο ελληνικό τουριστικό τομέα απηύθυνε η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά από το βήμα του Capital Link Forum, στη Νέα Υόρκη.

Στην ανοδική πορεία που κατέγραψε ο ελληνικός τουρισμός την διετία 2015-2016 και στις θετικές προοπτικές για το 2017, αναφέρθηκε η Υπουργός, στην ομιλία της στην ειδική ενότητα με θέμα  «Επενδυτικές Ευκαιρίες στον Τουρισμό και τη Φιλοξενία».

Τόνισε ότι σε εφαρμογή της εθνικής τουριστικής πολιτικής και μέσα από την στενότερη συνεργασία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, έχουν δημιουργηθεί οι συνθήκες για την αύξηση των τουριστικών μεγεθών και για την προσέλκυση νέων τουριστικών επενδύσεων.

Αναφέρθηκε στο  ευνοϊκό και φιλικό πλαίσιο που  αντανακλά την ισχυρή βούληση της κυβέρνησης να στηρίξει τις επενδύσεις και στη  σειρά των νομοθετικών ρυθμίσεων και παρεμβάσεων του Υπουργείου Τουρισμού την τελευταία διετία για την άρση των γραφειοκρατικών εμποδίων, την απλούστευση των διαδικασιών αδειοδότησης και λειτουργίας των τουριστικών επιχειρήσεων και την ενθάρρυνση νέων επενδυτικών σχεδίων.

Ακολούθησαν συναντήσεις της  Υπουργού με Ελληνοαμερικανούς επενδυτές, όπου  ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Γιώργος Τζιάλλας αναφέρθηκε στις νέες δυνατότητες και ευκαιρίες στο ελληνικό τουριστικό περιβάλλον και ειδικότερα στο θεματικό τουρισμό. 

Η Υπουργός πραγματοποίησε συναντήσεις με εκπροσώπους των tour operators για την ενίσχυση των τουριστικών πακέτων το 2017 και των απευθείας δρομολογίων από ΗΠΑ προς Ελλάδα, σε συνέχεια της αύξησης των πτήσεων του 2016 για τη θερινή περίοδο και με στόχο την διεκδίκηση πτήσεων καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Είχε  κατ’ ιδίαν συναντήσεις με  παράγοντες της  κινηματογραφικής βιομηχανίας για την προσέλκυση νέων κινηματογραφικών παραγωγών στην Ελλάδα,  καθώς και με φορείς Αμερικανικών Πανεπιστημίων και Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων για την διοργάνωση εκπαιδευτικών εκδρομών και διακοπών σε ελληνικούς προορισμούς.

Η κα Κουντουρά παραχώρησε συνέντευξη τύπου σε ΜΜΕ της Ομογένειας της Νέας Υόρκης  από κοινού με τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Παπαδημητρίου, τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργο Σταθάκη, τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας  κ. Αλέξη Χαρίτση, τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Γιώργο Πιτσιλή και τον Γενικό Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Γιώργο Τζιάλλα.

Επίσης, παρέστη στο επίσημο δείπνο του Capital Link, με προσκεκλημένο ομιλητή τον νέο  από τον Ιανουάριο Υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ,  κ. Wilbur Ross


Πηγές Φωτογραφιών: Υπουργείο Τουρισμού

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.