ΗΠA: Το δυνατό δολάριο ενισχύει τον εξερχόμενο τουρισμό

Βάζο με λουλούδια και σημαία των ΗΠΑ

Τελευταία Ενημέρωση: 
10/02/2017

Πηγή φωτογραφίας: stockvault.net/ralph lehmann 


Η ανοδική πορεία του εξερχόμενου τουρισμού των ΗΠΑ, όπως καταγράφηκε την προηγούμενη χρονιά, αναμένεται να συνεχιστεί και το 2017, λόγω του ισχυρού δολαρίου που ενισχύει την αγοραστικη δύναμη των Αμερικανών, σύμφωνα με μελέτη της IPK International.

Ο εξερχόμενος τουρισμός από ΗΠΑ σημείωσε εξαιρετική πορεία το 2016, σημειώνοντας αύξηση 7%.  Σε αυτό συνέβαλε το δυνατό δολάριο που ενίσχυσε την αγοραστική δύναμη των Αμερικανών. Οι ταξιδιωτικές τους δαπάνες αυξήθηκαν κατά 3%, φθάνοντας κατά μέσο όρο τα 1800 ευρώ.

Το μοντέλο ήλιος-θάλασσα ήταν το επικρατέστερο μεταξύ των λόγων που ταξίδεψαν οι Αμερικάνοι. Τα παραθεριστικά ταξίδια αυξήθηκαν κατά 11%, τα ταξίδια περιήγησης κατά 9% και κατά 7% αυξήθηκαν τα ταξίδια στην ύπαιθρο. Επίσης, οι Αμερικάνοι που επέλεξαν πακέτα 8-15 διανυκτερεύσεων αυξήθηκαν κατά 12% και κατά 10% τα μεγαλύτερης διάρκειας.

Από τα ταξίδια των Αμερικανών τουριστών στο εξωτερικό, ωφελήθηκαν κυρίως οι υπόλοιπες χώρες της Αμερικανικής ηπείρου, όπου οι ροές αυξήθηκαν κατά 7%, η Ασία κατά 6% και τελευταία η Ευρώπη με 5%.

Η ανοδική πορεία του αμερικανικού εξερχόμενου τουρισμού αναμένεται να συνεχιστεί και το 2017, όπου το IPK’s Travel Confidence Index, προβλέπει αύξηση 6%.