ΙΕΚ ΑΛΦΑ: Ο τουρισμός εμπειριών στο επίκεντρο του 8ου Τουριστικού Συνεδρίου

synedrio_toyrismoy-iek-alfa-2019

Τη νέα μεγάλη τάση του Τουρισμού παγκοσμίως, τον Τουρισμό Εμπειρίας, καθώς και τις αμέτρητες δυνατότητες αξιοποίησής του στη χώρα μας, ώστε να γίνει η Ελλάδα, προορισμός 365 ημερών, ανέδειξε ο Τομέας Τουρισμού του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Γλυφάδας, στο πλαίσιο του 8ου Τουριστικού Συνεδρίου που διοργάνωσε στο Δημαρχείο Γλυφάδας.

Με θέμα «Greece, A 365-day Destination», το 8ο Συνέδριο Τουρισμού του κορυφαίου ΙΕΚ στη Γλυφάδα διεξήχθη υπό τις αιγίδες του Υπουργείου Τουρισμού, της Διεύθυνσης Τουρισμού Περιφέρειας Αττικής, του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και του Δήμου Γλυφάδας.

Χαιρετισμό στο Συνέδριο απηύθυναν ο Δήμαρχος Γλυφάδας, κ. Γιώργος Παπανικολάου, καθώς και ο πρόεδρος του Ομίλου ΞΥΝΗ, Καθηγητής-Συγγραφέας Σοφοκλής Ξυνής.

Ο κ. Ξυνής, αφού αναφέρθηκε στην αξία των συντονισμένων προσπαθειών που κάνει τα τελευταία χρόνια το ΙΕΚ ΑΛΦΑ για να αναδείξει μείζονα θέματα του ελληνικού Τουρισμού, τόνισε τη σημασία και τα οικονομικά οφέλη του Εκπαιδευτικού Τουρισμού για την Ελλάδα.

Το Τουριστικό Συνέδριο που διοργανώνει τα τελευταία οκτώ χρόνια το ΙΕΚ ΑΛΦΑ στη Γλυφάδα, αποτελεί πλέον θεσμό τόσο για τα Νότια Προάστια, όσο και για τον κλάδο του Τουρισμού, στοχεύοντας κάθε χρόνο στην κινητοποίηση των εμπλεκόμενων φορέων και ιδιωτών -Υπουργείου, Αυτοδιοίκησης, Επιμελητηρίου, επιχειρηματιών Τουρισμού- αλλά και στον σχεδιασμό και προώθηση συνεργειών του ΙΕΚ ΑΛΦΑ μαζί τους, σε μείζονα θέματα που παίζουν καταλυτικό ρόλο για τη «βαριά βιομηχανία της χώρας μας: τον Τουρισμό.

Το θέμα του 8ου Συνεδρίου Τουρισμού -«Greece, A 365-day Destination»- ανέλυσε, ως κεντρικός ομιλητής, ο κ. Γιώργος Κ. Τζιάλλας, Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης του Υπουργείου Τουρισμού.

Κύριος στόχος του συνεδρίου ήταν να παρουσιάσει εμπεριστατωμένα τις νέες τάσεις παγκοσμίως αναφορικά με τον Βιωματικό Τουρισμο (Τουρισμό Εμπειρίας), να ενδυναμώσει το ενδιαφέρον, και φυσικά να συμβάλει στην περαιτέρω αξιοποίηση από τη χώρα μας, της ολοένα αυξανόμενης επιθυμίας των ταξιδιωτών για αναζήτηση αυθεντικών, βιωματικών εμπειριών.

Ομιλητές: Κωνσταντίνος Ζήκος (CEO Hotel Brain/μέλος Δ.Σ. Marketing Greece), Γιώργος Καραχρήστος (Γενικός διευθυντής MACT Media Group/διοργανωτής εκθέσεων Τουρισμού), Μαρία Εκμετσίογλου (Chef, Καθηγήτρια Γαστρονομίας στο Πανεπιστήμιο Οkan της Κωνσταντινούπολης, Παρουσιάστρια εκπομπών Μαγειρικής, Επιχειρηματίας), Φώτης Καρύδας (Δημοσιογράφος, CEO Touristorama.com), Μιλτιάδης Πελοποννήσιος (Διεθνολόγος-Σύμβουλος Τουριστικών Επιχειρήσεων, Υποψήφιος Διδάκτωρ Παν. Κρήτης), Ελευθέριος Κεχαγιόγλου (Ελληνικό Δίκτυο Μικρών Νήσων), Νικόλαος Μπίλιος (Σύμβουλος Διοίκησης, τ. Ειδικός Σύμβουλος ΕΟΤ, καθηγητής Mediterranean College), Κωνσταντίνος Ανδριανόπουλος (Ιδρυτής Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτας), Παναγιώτης Ευριπίδου (Οικονομικός Συμβούλος, CEO Profit Experts)

Συντονιστές: Αλφόνσος Βιτάλης (Δημοσιογράφος και Πολιτικός Επιστήμων), Αναστασία Μπούτζια (Δημοσιογράφος)

Με την υποστήριξη: της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής-Αργοσαρωνικού

Χορηγός Επικοινωνίας: OPEN tv

Υποστηρικτές: attica, tornos news, gtp, attica coast,  Tourism Press, hotel brain, sunsoft, tedx, glyfada metropolitans, δήμοι Π. Φαλήρου, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Πειραιά, Σαλαμίνας, Σαρωνικού, Θεσσαλονίκης, Κορυδαλλού, Όμιλος για την UNESCO Νοτίων Προαστίων, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.