Μια συνοικία της Αθήνας φωτίζεται…

Μία συνοικία στο κέντρο της Αθήνας πρόκειται να φωτιστεί την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012 με φωτιστικά, φαναράκια και απλίκες που θα συγκεντρώσουν πολίτες.

Η οδός Πιττάκη, κάθετος στην οδό Ερμού και δίπλα στο μετρό Μοναστηράκι, θα φιλοξενεί την συμμετοχική φωτιστική εγκατάσταση για τον επόμενο χρόνο στο πλαίσιο του συμμετοχικού έργου μεταμόρφωσης ενός «απόμακρου» αστικού χώρου σε οικεία περιοχή, «Συν-οικία».

Οι εργασίες της «Συν-οικίας» θα ολοκληρωθούν στις 30 Νοεμβρίου με ένα πολύχρωμο Street Party για τους δημιουργούς και τους κατοίκους της.

Από την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου, οι κάτοικοι και οι δημιουργοί της πόλης συγκεντρώνουν τα φωτιστικά – πορτατίφ, καπέλα, φωτιστικά οροφής, απλίκες, φαναράκια, παλιά ή καινούρια, κλασικά ή φευγάτα – για να φωτίσουν με άποψη έναν «απόμακρο» δρόμο στο κέντρο της Αθήνας.

Πρόγραμμα:

Συλλογή φωτιστικών της Συν-οικίας

Παρασκευή- Σάββατο- Κυριακή 9-10-11 και 16-17-18 Νοεμβρίου, από τις 10πμ έως τις 10μμ, στο εργαστήρι της Συν-οικίας στην οδό Πιττάκη 15

Συν-οικία Street Party
Παρασκευή 30 Νοεμβρίου στις 9μμ, η εγκατάσταση της συνοικίας ενεργοποιείται για πρώτη φορά με ένα street party εγκαινίων στην οδό Πιττάκη.

Οι διεργασίες της Συν-οικίας θα συνεχιστούν για τον επόμενο χρόνο, εξασφαλίζοντας τη συντήρηση και εξέλιξη του έργου. 

 
Διοργάνωση 

Η «Συν-οικία Πιττάκη», διαμορφώνεται από την ομάδα συντονισμού του Imagine the City με την ευγενική χορηγία της Coca-Cola, στο πλαίσιο της καμπάνιας “Πιστεύουμε σε ένα καλύτερο αύριο”. Πραγματοποιείται σε συνεργασία με την ομάδα εικαστικού φωτισμού BEFORELIGHT και με την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων. Σημειώνεται ότι παράλληλα με το ImagineTheCity, η καμπάνια υποστηρίζει δράσεις της ομάδας TEDxAthens και του πρακτορείου καλών ειδήσεων www.Goodnews.gr.

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.