Νομοθετικό πλαίσιο για τον τουρισμό Υγείας ετοιμάζει το Υπουργείο

Έλενα Κουντουρά, Υπουργός Τουρισμού, στο συνέδριο για τον Τουρισμό υγείας
Η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά απευθύνει χαιρετισμό στην εκδήλωση για τον τουρισμό υγείας


Νομοθετικό πλαίσιο για την εξάλειψη των κενών και των ελλείψεων του παρελθόντος στον τουρισμό υγείας ετοιμάζει το Υπουργείο Τουρισμού σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, ανακοίνωσε η Υπουργός Τουρισμού, κα Έλενα Κουντουρά.

Χαιρετίζοντας την έναρξη των εργασιών του 1ου  Συνέδριου της Ναυτεμπορικής για τον κλάδο της Υγείας με θέμα «Ο ρόλος της Υγείας στην Ανάπτυξη», η κα Κουντουρά, τόνισε ότι το Υπουργείο έχει διαβουλευτεί με όλους τους φορείς του κλάδου της υγείας και του τουρισμού. Έχουν καταγραφεί οι προτεραιότητες και οι προτάσεις και ετοιμάζεται σε άμεση συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, το νομοθετικό πλαίσιο για την εξάλειψη των κενών και ελλείψεων του παρελθόντος, ώστε με πιο ευέλικτο και στοχευμένο τρόπο, η Ελλάδα να ενισχύσει την θέση της διεθνώς και το μερίδιο της στον τουρισμό υγείας και ευεξίας.

Η Υπουργός αναφέρθηκε εκτενώς και στις νομοθετικές παρεμβάσεις που έχουν ολοκληρωθεί για την ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού και την ενθάρρυνση των επενδύσεων, καθώς και στην δυναμική προώθηση του συνεδριακού τουρισμού που αποτελεί ραγδαία αναπτυσσόμενη μορφή που αποφέρει υψηλά έσοδα, και όπου τα ιατρικά συνέδρια έχουν σημαντικό μερίδιο.

« Στηρίζουμε οργανωμένα και στοχευμένα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό τις θεματικές μορφές τουρισμού με συντονισμένη προβολή και σειρά προωθητικών δράσεων. Είναι προτεραιότητά μας και ενθαρρύνουμε την προσέλκυση και υλοποίηση επενδύσεων στον τομέα του τουρισμού υγείας. Επιδιώκουμε να αξιοποιήσουμε τα ανεκμετάλλευτα μέχρι σήμερα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας για ανάπτυξη, πρόοδο και ευημερία», τόνισε η κα Κουντουρά.