Ξενοδόχοι Θεσσαλονίκης: Καλοί οιωνοί από την ΙΤΒ 2013

Με καλούς οιωνούς στις βαλίτσες της επέστρεψε από τη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Βερολίνου ITB, η αποστολή της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης. Η παρουσία της Θεσσαλονίκης στο «διεθνές χρηματιστήριο τουρισμού» – όπως αποκαλούν την εν λόγω τουριστική έκθεση – δεν ήταν μόνο σημειολογική, αλλά και ουσιαστική.
Από τις 6 έως τις 10 Μαρτίου, η ΕΞΘ συμμετείχε με δικό της καλαίσθητο σταντ στο περίπτερο του ΕΟΤ, σε μια προσπάθεια να πρωταγωνιστήσει στην τουριστική κίνηση της νέας σεζόν. Ήδη τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά, καθώς παρατηρείται αύξηση 15% πανελλαδικά στις προκρατήσεις από τη γερμανική αγορά κι έτσι η Θεσσαλονίκη άδραξε την ευκαιρία διαφημίζοντας όσο μπορούσε καλύτερα τον εαυτό της, ως έναν ελκυστικό προορισμό που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και όλα τα ενδιαφέροντα. 

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, ξεχωρίζει η συνάντηση που είχαν ο Πρόεδρος κ. Αριστοτέλης Θωμόπουλος και ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΞΘ κ. Κωνσταντίνος Αλεξόπουλος με τον εντεταλμένο της γερμανικής κυβέρνησης για την Ελληνογερμανική Συνεργασία και Υφυπουργό Εργασίας κ. Χανς Γιοάχιμ Φούχτελ. Αντικείμενο της συνάντησης, η σύνδεση της τουριστικής εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας, μέσα από εξειδικευμένες δράσεις για την επιμόρφωση ξενοδοχειακού προσωπικού κατά τα γερμανικά πρότυπα και τεχνογνωσία, σε συνεργασία πάντοτε με τα αρμόδια υπουργεία. 

Το περίπτερο της ΕΞΘ επισκέφθηκαν η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης μαζί με εκπροσώπους της Γερμανικής βουλής, αρμόδιους για τον τουρισμό, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Πάνος Λειβαδάς, καθώς και εκπρόσωποι από τα μεγαλύτερα τουριστικά γραφεία της χώρας.

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.