Οι Γερμανοί τουρίστες συνεχίζουν να προτιμούν Κρήτη

xersonissos-imerida-germanoi-touristes-2015

Παρά τις πολιτικές εξελίξεις τους τελευταίους μήνες, οι Γερμανοί εξακολουθούν να προτιμούν την Ελλάδα – και ιδιαίτερα την Κρήτη- για τις διακοπές τους και η αγορά, απ’ ότι φαίνεται, θα κλείσει με θετικό πρόσημο. Αυτό αποτελεί, σε γενικές γραμμές, κοινή διαπίστωση των ομιλητών στην ημερίδα που διοργάνωσε η Αντιδημαρχία Τουρισμού και Απασχόλησης Χερσονήσου την Τρίτη 9 Ιουνίου με θέμα: «Γερμανική αγορά: τάσεις και προκλήσεις» στο δημοτικό κατάστημα στα Μάλια. 

Κοινή διαπίστωση από τους εισηγητές-εκπροσώπους των μεγαλύτερων Γερμανών tour operator είναι η αδιάλειπτη αγάπη των Γερμανών για τον τόπο μας, οι οποίοι εξακολουθούν να προτιμούν την Ελλάδα – και ειδικότερα την Κρήτη – για διακοπές όλα αυτά τα χρόνια και παραμένουν αδιαμφισβήτητα «οι στυλοβάτες του τουρισμού μας». Επίσης, αναφορά έγινε στο γεγονός ότι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό επαναλαμβανόμενων επισκεπτών (repeaters) έρχονται από Γερμανία – τουλάχιστον σύμφωνα με την καταγραφή που γίνεται από την Αντιδημαρχία Τουρισμού και Απασχόλησης Χερσονήσου. Μάλιστα, παρά τα φετινά χαμηλά ποσοστά σε επίπεδο κρατήσεων από το Φεβρουάριο μέχρι και τον Απρίλιο, τον τελευταίο καιρό τα πράγματα φαίνεται να ομαλοποιούνται και εκτιμάται ότι η γερμανική αγορά θα κλείσει με θετικό πρόσημο.

Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον, στο πλαίσιο της ημερίδας, για τα στατιστικά στοιχεία που παρουσίασε η εκπρόσωπος της εταιρείας HolidayCheck, κ. Natalie Humphreys όσον αφορά στα έσοδα που κατέγραψε η εταιρεία μέσω των κρατήσεων που δημιούργησε προς τους ξενοδόχους και τους tour operator για το έτος 2014 μόνο για την Κρήτη: 24.630.338 ευρώ, με 14.132 κρατήσεις και 133.511 διανυκτερεύσεις. 

Ο κ. Κωνσταντίνος Μπαντουβάς από «Cretan Holidays – Schauinsland», ο κ. Ν. Μούτσης από «Destination Touristic Services – DER Touristik», ο κ. Μιχάλης Βαμιεδάκης από «DeltaNet Travel – All Tours» και ο κ. Γεώργιος Χαιρέτης από «Meeting Point» πραγματοποίησαν τις σχετικές εισηγήσεις και στη συνέχεια απάντησαν σε σειρά ερωτήσεων του κοινού. Τοποθετήσεις έκαναν και οι κκ Γιώργος Πλιάκας, αερολιμενάρχης Ηρακλείου, Νίκος Χαλκιαδάκης, πρόεδρος Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου και Μανώλης Ζερβάκης, πρόεδρος Ένωσης Επιχειρηματιών Ενοικιαζόμενων Διαμερισμάτων και Δωματίων ν. Ηρακλείου, «Η ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ» που παρακολούθησαν τις εργασίες της ημερίδας.

Στην ημερίδα απεύθυναν χαιρετισμό ο δήμαρχος Χερσονήσου, κ. Γιάννης Μαστοράκης, η εντεταλμένη πρόξενος Γερμανίας, κ. Μαριάννα Ζουριδάκη, ο εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα Τουρισμού Περιφέρειας Κρήτης, κ. Μιχάλης Βαμιεδάκης και ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Απασχόλησης Χερσονήσου, κ. Ευθύμης Μουντράκης. Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος, κ. Κώστας Συλιγάρδος.

Τη συγκεκριμένη εκδήλωση – η οποία εντάσσεται σε μια σειρά ενημερωτικών συναντήσεων, ημερίδων, workshop που πραγματοποιεί η Αντιδημαρχία Τουρισμού και Απασχόλησης Χερσονήσου – παρακολούθησαν  ξενοδόχοι από Ιεράπετρα, Ελούντα, Άγιο Νικόλαο και Ρέθυμνο.

 

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.