Ειδήσεις

Πρόεδρος ΠΕΑΘΕΝ: Όχι στις μειώσεις μισθών για Αρχιθαλαμηπόλους και Θαλαμηπόλους

Με απόλυτα κατηγορηματικό τρόπο ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Αρχιθαλαμηπόλων-Θαλαμηπόλων (ΠΕΑΘΕΝ) Γιάννης Φραγκουλίδης απέρριψε τις προτάσεις του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) για μείωση κατά 15% των μισθών του Προσωπικού Γενικών Υπηρεσιών της κατηγορίας αυτών των πλοίων και την κατάργηση της μισθοδοσίας των απολυθέντων κατά την ημέρα που απολύονται, καθώς επίσης και κατά την ημέρα που προσλαμβάνονται!!! προκειμένου να προχωρήσει η σύναψη νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

«Οι προτάσεις αυτές είναι απαράδεκτες και εξοργιστικές», τόνισε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Φραγκουλίδης κατά τη διάρκεια της συνάντησης μεταξύ εκπροσώπων της ΠΝΟ και του ΣΕΕΝ για την υπογραφή νέας ΣΣΕ και πρόσθεσε: «Οι θέσεις αυτές δεν βοηθούν καθόλου στην αντιμετώπιση των προβλημάτων, οξύνουν και δυναμιτίζουν περαιτέρω την κατάσταση επιδεινώνοντας δραματικά την ήδη δυσμενέστατη θέση των ναυτικών».

Ο Πρόεδρος της ΠΕΑΘΝ εξέφρασε επίσης με απόλυτα σαφή τρόπο την αντίθεσή του στις επιδιώξεις των εφοπλιστών για την εφαρμογή των ατομικών συμβάσεων και αφού ανέπτυξε διεξοδικά τις θέσεις της Ένωσης απαιτώντας την άμεση υπογραφή νέας ικανοποιητικής ΣΣΕ με όρους αξιοπρεπείς που θα καλύπτουν τις ανάγκες των πληρωμάτων, πρόσθεσε με έμφαση ότι οι αρμόδιοι φορείς οφείλουν επί τέλους να λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας όλων των ειδικοτήτων στα πλοία και για την αντιμετώπιση της μάστιγας της ανεργίας. Συγχρόνως υπογράμμισε ότι τη στιγμή που η ανεργία έχει ανέλθει σε ύψη ρεκόρ και οι σύγχρονες ανάγκες των πλοίων δεν εξυπηρετούνται ούτε καλύπτονται όπως θα έπρεπε, επιβάλλεται η αναπροσαρμογή των συνθέσεων των σκαφών προς τα πάνω.

Ο Γιάννης Φραγκουλίδης, εκφράζοντας και τις θέσεις του Δ.Σ. της ΠΕΑΘΕΝ και γενικότερα του κλάδου των θαλαμηπόλων, κατέληξε τονίζοντας ότι οι ναυτεργάτες θα συνεχίσουν και θα εντείνουν τον αγώνα για την προάσπιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων τους.

Μοιραστείτε τα νέα

Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.