Πώς θα κινηθεί η Αμερικανική αγορά στην Ελλάδα το 2017

globe-1115569_1280

Πηγή φωτογραφίας: pixabay 


 

Η εξέλιξη των θεμάτων που προβληματίζουν τους Αμερικανούς στο εσωτερικό της χώρας, κυρίως όσον αφορά την πολιτική που θα ακολουθήσει ο νεοεκλεγμένος πρόεδρος, θα καθορίσει το μέγεθος των τουριστικών ροών από τις ΗΠΑ στον υπόλοιπο κόσμο για τη φετινή χρονιά.

Ο κ. Μιχαήλ Αργύρης, διευθύνων σύμβουλος και CEO της CONCEPTOURS, εκτιμά ότι εντός του έτους θα «ξεθολώσει το τοπίο» και θα μπορούμε να έχουμε μία καλύτερη εικόνα. Ως τότε, αναμένεται να είναι ιδιαίτερα συγκρατημένοι στα ταξίδια τους.

Ο κ. Γιώργος Τριβιζάς, πρόεδρος του ΕλληνοΑμερικανικού Επιμελητηρίου Τουρισμού, ελπίζει ότι το 2017, η Ελλάδα θα καταφέρει να κερδίσει και πάλι έδαφος από τις απώλειες του 2016.

«Οι προσπάθειες του Υπουργείου Τουρισμού στην Αθήνα που άρχισαν να εμπλέκουν όλο και περισσότερο τον ιδιωτικό παράγοντα και γενικά τους παράγοντες που έχουν άμεσο συμφέρον, που επηρεάζουν ή έχουν επηρεαστεί από τις αποφάσεις της πολιτείας θα βοηθήσει σημαντικά στο να επανακτηθούν οι απώλειες του 2016 και να αναστραφεί η κατάσταση όσον αφορά τους ταξιδιώτες της Βόρειας και Νότιας Αμερικής προς την Ελλάδα.», δήλωσε ο κ. Τριβιζάς.

Σύμφωνα με το IPK’s Travel Confidence Index, η τουριστική κίνηση από τις ΗΠΑ προς διεθνείς προορισμούς προβλέπεται να αυξηθεί κατά 6% το 2017 ενώ πρόσφατη μελέτη της Travelzoo για τις ταξιδιωτικές τάσεις του τρέχοντος έτους, αποτυπώνει την ανησυχία των Αμερικανών να ταξιδέψουν εντός και εκτός της χώρας ως απόρροια της εκλογής Τράμπ καθώς επίσης και το γεγονός ότι η ασφάλεια θα αποτελέσει τον κρίσιμο παράγοντα επιλογής τουριστικού προορισμού για τους Αμερικάνους.

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.