ΣΕΤΕ: 17 εκ. αφίξεις & 11 δις έσοδα οι στόχοι για το 2013

Τους στόχους για το 2013 πρότεινε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων και οι Ενώσεις μέλη του, τονίζοντας ότι η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού είναι μια καλή ευκαιρία για απολογισμό της τρέχουσας και προγραμματισμό της επόμενης χρονιάς.

17 εκατ. διεθνείς αφίξεις, 11 δισ. Ευρώ άμεσα έσοδα και 40.000 νέες θέσεις απασχόλησης, πρέπει να είναι οι στόχοι του ελληνικού τουρισμού για το 2013, τονίζει ο ΣΕΤΕ σε ανακοίνωσή του, την οποία προσυπογράφουν όλες τις πανελλήνιες κλαδικές ενώσεις – Μέλη του ΣΕΤΕ: ΠΟΞ, ΣΕΕΔΔΕ, ΣΕΕΝ, ΣΕΠΟΑ, HAPCO, ΗΑΤΤΑ, ΕΠΕΣΤ, ΣΤΕΕΑ, ΓΕΠΟΕΤ, ΕΕΑΕ, ΕΛΙΜΕ, ΣΕΟΕΣ, ΣΑΑΕ και ΕΜΑΕ.

Όπως αναφέρεται, εάν οι στόχοι αυτοί επιτευχθούν, ο τουρισμός θα προσθέσει 1,5% στο ΑΕΠ της χώρας, ανεβάζοντας τη συμβολή του τουρισμού στο ΑΕΠ πάνω από 16% και δημιουργώντας ευνοϊκότερες συνθήκες για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Επίσης, ο Σύνδεσμος χαρακτηρίζει τους στόχους αυτούς ρεαλιστικούς, ωστόσο για την υλοποίησή τους προϋποθέτει: τη θετική κατάληξη των διαπραγματεύσεων και την εξασφάλιση της παραμονής της χώρας στην Ευρωζώνη, την ταχεία προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών, την αναβάθμιση της εικόνας της χώρας στο εξωτερικό, παράλληλα με τη συνεχή βελτίωση της σχέσης ποιότητας – τιμής του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

Ο Τουρισμός επέδειξε ανθεκτικότητα

Ο ελληνικός τουρισμός επέδειξε ακόμα μια φορά υψηλή ανθεκτικότητα σε ένα ιδιαίτερα αρνητικό περιβάλλον, τονίζει ο ΣΕΤΕ στην ανακοίνωσή του.

Για το 2012, όλα τα μεγέθη μέχρι σήμερα δείχνουν ότι οι στόχοι που ετέθησαν για 16 εκατ. διεθνείς αφίξεις και 10 δισ. Ευρώ άμεσα έσοδα θα επιτευχθούν. Σε ό,τι αφορά την απασχόληση, ο τουρισμός είναι ίσως ο μοναδικός τομέας της ελληνικής οικονομίας που δεν κατέγραψε απώλειες τα δυο τελευταία χρόνια.

Η δήλωση του Γενικού Γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, κ. Taleb Rifai ότι: «οι επενδύσεις στον ελληνικό τουρισμό, υπό προϋποθέσεις, είναι επενδύσεις μεταξύ πετρελαιοπηγών και χρυσορυχείων» είναι ενδεικτική των δυνατοτήτων του ελληνικού τουρισμού, όπως αυτές γίνονται αντιληπτές σε διεθνές επίπεδο.

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.