Συμμετέχει στη σημερινή απεργία η ΠΝΟ

Στη σημερινή 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ συμμετέχει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ναυτεργατών (ΠΝΟ), έπειτα από μυστική ψηφοφορία που διεξήγαγε στο πλαίσιο της χθεσινής έκτακτης συνεδρίασής της.

Όπως αναφέρει σε ανακοινώσή της, Με τη συμμετοχή της στην απεργία της υπερκείμενης τριτοβάθμιας οργάνωσης, η Διοίκηση της ΠΝΟ “προτάσσει τη συνεχιζόμενη για δύο και πλέον χρόνια οικονομική κατοχή της χώρας μας από τις δυνάμεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, δυνάμεις, που έχουν οδηγήσει de facto την Ελλάδα σε χειρίστης μορφής διεθνή οικονομικό έλεγχο, με αποτέλεσμα μέρα με την ημέρα την εξαθλίωση των Ελλήνων εργαζομένων και συνταξιούχων, που επιδεινώνεται σε τέτοιο βαθμό ώστε 30.000 συμπολίτες μας να είναι άστεγοι, ενώ συγχρόνως ο αριθμός των συσσιτίων από διάφορους φορείς να αυξάνει με δραματικούς ρυθμούς.”

Το διεκδικητικό πλαίσιο της συμμετοχής της ΠΝΟ στην 24ωρη Γενική Απεργία της ΓΣΕΕ είναι:
· Προσέλκυση νέων και παραμονή τους στο ναυτικό επάγγελμα, για σταδιοδρομία σε θέσεις αξιωματικών και κατωτέρου πληρώματος, που συνιστά τον ισχυρό κρίκο στην αλυσίδα της απασχόλησης και άμεση ανάληψη πρωτοβουλιών από το κράτος, δεδομένου ότι έχει στερέψει επικίνδυνα η δεξαμενή έμψυχου δυναμικού της ναυτιλίας μας
· Διατήρηση του ΝΑΤ και απρόσκοπτη συνέχιση χρηματοδότησής του από τον τακτικό προϋπολογισμό των παροχών όλων των Ταμείων, όπως ίσχυε μέχρι και το έτος 2010, καθώς και διατήρηση των εφάπαξ παροχών, όπως αυτά χορηγούνται σήμερα από τα Ταμεία Προνοίας Αξιωματικών και Κατωτέρων Πληρωμάτων
· Διατήρηση της κείμενης νομοθεσίας για τον Οίκο Ναύτου, με ταυτόχρονη αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών.
· Επαναλειτουργία του Ν.Ι.Ε.Ν. για τους Έλληνες ναυτεργάτες, εν ενεργεία και συνταξιούχους και αξιοποίησή του αποκλειστικά και μόνο για τους σκοπούς για τους οποίους ιδρύθηκε.
· Διασφάλιση θέσεων εργασίας Ελλήνων ναυτεργατών – διεύρυνσή τους στο μέλλον και καταπολέμηση της ανεργίας.
· Αναβάθμιση ναυτικής εκπαίδευσης – μετεκπαίδευσης, με την κάλυψη των ελλείψεων του ΚΕΣΕΝ και βελτίωση λειτουργίας των ΑΕΝ.
· Διατήρηση του ΕΛΟΕΝ, ως αυτοτελούς Λογαριασμού και φορέα ιδιωτικού δικαίου, με χρηματικούς πόρους από εισφορές πλοιοκτητών και ναυτικών και μηδενική επιβάρυνση του δημοσίου για τις λειτουργικές του δαπάνες.

· Διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του ΓΕΝΕ και χωρίς άλλη καθυστέρηση ίδρυση Ειδικού Ταμείου Ανεργίας Ναυτεργατών.
· Έξοδος από την στασιμότητα στο χώρο των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, όπου οι αποδοχές των ναυτικών έχουν καθηλωθεί στα επίπεδα του προηγούμενου έτους 2010, δημιουργώντας αδιέξοδο και απόγνωση στους ναυτεργάτες.

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.