Σύλλογος Ιαματικών Πηγών: Παρέμβαση για την οικοδόμηση Λουτρών Κύθνου

Αποτελεσματική υπήρξε η παρέμβαση του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας στο ζήτημα του αποχαρακτηρισμού του Ο.Τ.29 του σχεδίου Λουτρών της Νήσου Κύθνου Κυκλάδων, που από χαρακτηρισμένο χώρο κοινόχρηστο θέλουν να τον μετατρέψουν σε οικοδομήσιμο. 

¨Οπως τονίζει ο ίδιος ο Σύλλογος στην ανακοίνωσή του: “Μετά την επιστολή του Πανελληνίου Συλλόγου προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής και το γραφείο του Προέδρου του Πρασίνου Ταμείου τα δεδομένα για το συγκεκριμένο θέμα άλλαξαν.

Κατ αρχήν το Τμήμα Ιαματικών Πηγών της Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης του Υπουργείου Τουρισμού, με το απ αριθμ. πρωτοκόλλου 513567-5/02/2013 έγγραφο του γνωστοποιεί ότι «ήδη έχει γίνει δεκτό το αίτημα για παράσταση της Ε.Τ.Α.Δ. Α.Ε. κατόπιν του υπ’αριθμ. πρωτ. 8131/26.11.12 και με Α.Π. EOT 16199/26.11.12 αιτήματος της για παράσταση στη συνεδρίαση της Επιτροπής με την εν λόγω θεματική, αναφορικά, δε, με το αίτημα σας για παρέμβαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος η Επιτροπή γνωστοποιεί ότι ήδη υπάρχει εκπρόσωπος του τελευταίου ως μέλος της Επιτροπής».

Παράλληλα ο Πρόεδρος του Πρασίνου Ταμείου απαντώντας στην επιστολή του Πανελλήνιου Συλλόγου και ειδικότερα στο αίτημα για συνδρομή του Πράσινου Ταμείου στη ρύθμιση θεμάτων αναφορικά με το ΟΤ 29 των Λουτρών Κύθνου, με το υπ αριθμ. πρωτοκόλλου 288-1/02/2013 έγγραφο του γνωστοποιεί ότι:

• Στο Πράσινο Ταμείο έχει καταρτισθεί το χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Απόκτηση και Διαμόρφωση Ελεύθερων Χώρων στις Πόλεις» με στόχο την αποκατάσταση του περιβαλλοντικού ισοζυγίου των πόλεων, δηλαδή τη βελτίωση της αναλογίας δομήσιμου προς αδόμητο χώρο προς όφελος του αδόμητου κοινόχρηστου χώρου. Το πρόγραμμα χρηματοδοτεί ΟΤΑ Α’ βαθμού για την απόκτηση Κοινοχρήστων Χώρων που προβλέπονται στα κατά τόπους εγκεκριμένα Ρυμοτομικά Σχέδια, οι οποίοι έχουν ιδιαίτερη πολεοδομική σημασία, και των οποίων η απαλλοτρίωση έχει επείγοντα χαρακτήρα, αλλά δε συντελέστηκε λόγω έλλειψης χρημάτων για αποζημιώσεις των ιδιοκτητών εκ μέρους των υπόχρεων Δήμων.

• Τα χαρακτηριστικά και οι παράμετροι του προγράμματος (δικαιούχοι, υποβολή φακέλου κλπ) περιγράφονται στην ΥΑ 2299/2011, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, και στην ιστοσελίδα του Πράσινου Ταμείου.

• Ο Δήμος στον οποίο αποστέλλεται το παρόν, παρακαλείται για τις απαραίτητες ενέργειες του, προκειμένου να υποβληθεί και να εξετασθεί ο φάκελος για τον εν λόγω κοινόχρηστο χώρο, εφόσον ο εν λόγω χώρος πληροί τις προϋποθέσεις του προγράμματος.”

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.