Ταλέμπ Ριφάι: Θα ζήσετε την καλύτερη τουριστική περίοδο φέτος

Έλενα Κουντουρά και Ταλέμπ Ριφάι στη Συνέντευξη Τύπου

Αισιοδόξος για τον τουρισμό στη χώρα μας δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO), Ταλέμπ Ριφάι, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν με την Υπουργό Τουρισμού, κα Έλενα Κουντουρά, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Ο κ. Ριφάι, αναφερόμενος στις εξαιρετικές προοπτικές για το 2017 και την άνοδο των προκρατήσεων άνω του 15%, είπε «η φετινή τουριστική περίοδος που θα ζήσετε θα είναι μία από τις καλύτερες ποτέ».  

Ο Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού εξήρε, επίσης, τις προσπάθειες της Ελλάδας τα δύο τελευταία χρόνια που καταφέρε όχι μόνο να διαψεύσει όσους περίμεναν υπό το βάρος των πιέσεων να καταρρεύσει, αλλά έχει ενισχύσει σημαντικά  τη διεθνή της θέση και εικόνα και έχει σημειώσει αξιέπαινη πρόοδο και σε αυτό έχει συμβάλλει σημαντικά η επιτυχία στον τουρισμό.

Επιτυχημένη, χαρακτήρισε, την τουριστική πολιτική του υπουργείου την τελευταία διετία και αναφέρθηκε στις ευοίωνες προοπτικές που δημιουργεί η πολιτική αυτή για τη συνέχιση των υψηλών επιδόσεων στον τουρισμό.

Η Ελλάδα παρέχει μη συγκρίσιμα στοιχεία με άλλες χώρες

Το ζήτημα των στατιστικών στοιχείων που παρέχει η Ελλάδα και κυρίως όσον αφορά τις ταξιδιωτικές εισπράξεις έθιξε ο κ. Ριφάι, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων. Ο κ. Ριφάι δήλωσε ότι η χώρα μας χρησιμοποιεί διαφορετική μεθοδολογία από τις άλλες χώρες για τη συγκέντρωση των στοιχείων ταξιδιωτικών εισπράξεων και για το λόγο αυτόν, δεν μπορεί τα στοιχεία αυτά να είναι συγκρίσιμα με άλλους προορισμούς.

Επίσης, δεσμεύτηκε να στείλει ομάδα εργασίας που θα εξετάσει την μεγάλη απόκλιση ταξιδιωτικών αφίξεων και εισπράξεων που καταγράφηκε το 2016 στη χώρα μας.

Έλενα Κουντουρά: «Προτεραιότητα της κυβέρνησης ο τουρισμός»

Η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά,        
στην ημερίδα για τον τουρισμό 365 μέρες το χρόνο.
Φωτογραφία: Γιώργος Τριβιζάς                      

Η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά ευχαρίστησε τον κ. Ριφάι που ανταποκρίθηκε θερμά στην πρόσκληση του Υπουργείου και επισκέφθηκε την Ελλάδα, καθώς και για την στήριξή του στον ελληνικό τουρισμό, έχοντας κατ’ επανάληψη σε δημόσιες τοποθετήσεις του και αναφορές προβάλλει την  Ελλάδα ως εξαιρετικά επιτυχημένο παράδειγμα προορισμού στη διαχείριση των προκλήσεων και την επίτευξη την εξαιρετικών τουριστικών επιδόσεων. 

Η Υπουργός επισήμανε ότι μέσα από την υλοποιούμενη τουριστική πολιτική, η Ελλάδα προωθείται και προβάλλεται πλέον διεθνώς ως προορισμός για τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο.  Με αφορμή  το έτος 2017 που έχει ανακηρυχθεί από τα Ηνωμένα Έθνη ως Διεθνές Έτος Αειφόρου Τουριστικής Ανάπτυξης, η υπουργός δήλωσε ότι η τουριστική πολιτική διασφαλίζει τις προϋποθέσεις  για την διαφύλαξη της πολιτιστικής ταυτότητας και κληρονομιάς, την προστασία του περιβάλλοντος και την ανάδειξη του φυσικού πλούτου της χώρας,  μέσα από την  ήπια τουριστική ανάπτυξη.

«Ο τουρισμός είναι προτεραιότητα της κυβέρνησής και έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην οικονομική ανάπτυξη, την ενίσχυση της απασχόλησης και την κοινωνική ευημερία», τόνισε η κα Κουντουρά χαρακτηριστικά.

Ο Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO), κ. Taleb Rifai πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα, από 28 Φεβρουαρίου έως 3  Μαρτίου, αποδεχόμενος πρόσκληση της Υπουργού Τουρισμού κα Έλενας Κουντουρά.

Ο κ. Ριφάι, κατά την επίσκεψή του στη χώρα μας, συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, τον πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλοπουλο ενώ ήταν κεντρικός ομιλητής σε ημερίδα που διοργάνωσε το Υπουργείο Τουρισμού και ο ΕΟΤ για την Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό 365 ημέρες το χρόνο και για την αειφόρο τουριστική ανάπτυξη.

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.