Το εθνικό σχέδιο των 4 κατευθύνσεων για τον τουρισμό

“Στόχος μας είναι η μεγιστοποίηση του τουριστικού εισοδήματος και η ανάδειξη της Ελλάδας σε παγκόσμια, ισχυρή τουριστική δύναμη.”, τόνισε η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη, μιλώντας στους δημοσιογράφους, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012.

Η κα Κεφαλογιάννη στη βασική της εισήγηση ανέπτυξε το νέο εθνικό σχέδιο ανάπτυξης του τουρισμού το οποίο βασίζεται σε 4 βασικές κατευθύνσεις:

1. Την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας με τη μεγαλύτερη δυνατή διευκόλυνση των επενδύσεων,

2. Την ανάπτυξη ενός σύγχρονου θεσμικού πλαισίου για τον τουρισμό και τις ειδικές μορφές του,

3. Τη διασφάλιση της ποιότητας στις υποδομές και τις υπηρεσίες του τουρισμού,

4. Την επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό του

Συνεργασία με άλλα υπουργεία

Ως προς την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, η κα Κεφαλογιάννη τόνισε ότι, συνεργάστηκαν ενεργά με άλλα Υπουργεία (Ανάπτυξης, Οικονομικών, κλπ) για την απλοποίηση διαδικασιών και την προώθηση ρυθμίσεων που διευκολύνουν την ανάπτυξη, ιδίως σύνθετων καταλυμάτων και ειδικών μορφών τουρισμού.

Για την ανάπτυξη ενός σύγχρονου θεσμικού πλαισίου για τον τουρισμό, ιδιαίτερα τις ειδικές μορφές του, όπως τον θαλάσσιο, τον ιατρικό, κ.λπ. το υπουργείο συνεργάζεται ενεργά με άλλα Υπουργεία και τους φορείς του τουρισμού. Ιδιαίτερη σημασία στο πλαίσιο αυτό αποκτά η επεξεργασία του Ειδικού Χωροταξικού Σχεδίου για τον Τουρισμό σε συνεργασία με το ΥΠΕΚΑ, διευρύνοντας τις περιοχές και τις δυνατότητες ανάπτυξης τουρισμού.

Ενίσχυση του ρόλου το ΕΟΤ

Για τη διασφάλιση της ποιότητας στις υποδομές και υπηρεσίες τουρισμού επεξεργάζονται ένα σύγχρονο πλαίσιο με ενίσχυση του ρόλου του ΕΟΤ με τις αποκεντρωμένες δομές του.

Έμφαση στην επαγγελματική κατάρτιση

Όσον αφορά στο ανθρώπινο δυναμικό του τουρισμού δίνεται από το Υπουργείο ιδιαίτερη σημασία με έμφαση στην αναβάθμιση των δεξιοτήτων και την επαγγελματική κατάρτιση καθώς και στη διεύρυνση των προοπτικών απασχόλησης διότι σ’ αυτήν την κρίσιμη περίοδο το ανθρώπινο δυναμικό του τουρισμού δοκιμάζεται ιδιαίτερα.

Η κα Κεφαλογιάννη, τόνισε, επίσης, ότι το συγκεκριμένο σχέδιο θα τεθεί σε εφαρμογή χωρίς καθυστέρηση και το πρώτο και απαραίτητο βήμα ήταν η συγκρότηση του Υπουργείου Τουρισμού.

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.