Έλενα Κουντουρά: Βασικό Μέλημα η στήριξη της τουριστικής επιχειρηματικότητας

kountoura-elena-sete-conference-2015

 

Με την ευχή και το 2016 να είναι μια καλύτερη χρονιά για τον τουρισμό μας και για τη χώρα μας, η Αν. Υπουργός Τουρισμό κήρυξε την έναρξη των εργασιών του 14ου συνεδρίου του ΣΕΤΕ “Τουρισμός & Ανάπτυξη” που πραγματοποιήθηκε 19-20 Οκτωβρίου σε ξενοδοχείο της Αθήνας.

Η κα Κουντουρά, αφού αναφέρθηκε στα κύρια σημεία της εθνικής στρατηγικής για τον ελληνικό τουρισμό, τόνισε ότι βασικό μέλημα του Υπουργείου είναι η στήριξη της τουριστικής επιχειρηματικότητας. “Ακούμε τα προβλήματα και λαμβάνουμε υπόψη τις ιδέες και τις προτάσεις του κλάδου. Θα προσπαθήσουμε σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία να δώσουμε άμεσα τις εφικτές λύσεις σε ζητήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, όπως το θέμα του ΕΝΦΙΑ, την αύξηση του ΦΠΑ, ο αθέμιτος ανταγωνισμός, η παραοικονομία και τα παράνομα καταλύματα, ή οι ελλιπείς υποδομές.”

Αναφερόμενη στο 2016 δήλωσε “Για την επόμενη χρονιά αναμένεται, περαιτέρω αύξηση, καθώς οι μεγάλες τουριστικές εταιρίες – providers ήδη δεσμεύουν μεγαλύτερο αριθμό θέσεων. Τα απαραίτητα μέτρα ήδη σχεδιάζονται και δρομολογούνται. Όλα τα παραπάνω προκαλούν μεγάλο ενδιαφέρον σε διεθνείς επενδυτές και funds. Τα πρώτα έργα στον τομέα του τουρισμού βρίσκονται σε φάση υλοποίησης, έργα τα οποία ξεμπλοκάραμε και αδειοδοτήσαμε ύψους περίπου 5 δις,  ενώ αναμένεται και περαιτέρω αύξηση του ενδιαφέροντος.”

Καταλήγοντας υπογράμμισε “Ο τουρισμός πρέπει να αποτελεί την αιχμή του δόρατος στην αναπτυξιακή στρατηγική της χώρας. Όσοι έχουν ρόλο και λόγο στον Ελληνικό Τουρισμό μπορούν και οφείλουν να συστρατευθούν, ώστε τις επόμενες χρονιές να επιτύχουμε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα και μέσα από συλλογική προσπάθεια να αποδώσουμε τα οφέλη του Τουρισμού στο κοινωνικό σύνολο και στην οικονομία της Χώρας. Στην προσπάθεια αυτή θέλουμε την βοήθεια και τις προτάσεις όλων των εμπλεκόμενων φορέων, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.”

 

 

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.