Έλενα Κουντουρά: Όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα

kountoura-elena-hotel-union-sineleusi-2015

Τους γενικούς στόχους της νέας πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και τουρισμού ανέφερε η η Αναπληρωτής Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά στην ομιλία της στην 4η Γενική Συνέλευση του Ξενοδοχειακού Επιμελητήριου Ελλάδος, που πραγματοποιήθηκε στις 6 Φεβρουαρίου 2015, στο Metropolitan Expo.

Χωρίς να αναφερθεί σε σχεδιασμούς και άμεσες ενέργειες, καθώς όπως τόνισε αυτά θα προκύψουν μετά από ένα εκτενή διάλογο με όλους τους φορείς του κλάδου, η κυρία Κουντουρά επισήμανε ότι οι κύριοι στόχοι του Υπουργείου είναι: 

– η ενίσχυση ακόμα περισσότερο του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

– η διαφήμιση του τουρισμού της χώρας σε όλες τις ξένες αγορές συντηρώντας τις παραδοσιακές και ανοίγοντας καινούριες.

– ο εμπλουτισμός του ακολουθώντας τις διεθνείς τάσεις ώστε να παρέχουμε ότι πιο σύγχρονο και εξελιγμένο ζητά ο επισκέπτης.

– η εκπαίδευση των ανθρώπων που εργάζονται στον κλάδο.

– η διάχυση στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό των κερδών από τον τουρισμό στην κοινωνία, και την οικονομία.

– η διευκόλυνση της δημιουργίας υποδομών με βασική αρχή την προστασία του περιβάλλοντος και την αειφόρο ανάπτυξη.

Απευθυνόμενη προς τα μέλη του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος αναγνώρισε τη συμβολή του στην εξέλιξη του ελληνικού τουρισμού, η οποία, όπως είπε, είναι αποτυπωμένη στη μέχρι σήμερα πορεία του κλάδου και τόνισε:

Σας αναγνωρίζω ως συνοδοιπόρους στην πρόκληση να πηγαίνουμε κάθε χρόνο καλύτερα από τον προηγούμενο.  Μπορείτε ως επιχειρηματίες να προσφέρετε πολλά και στην κοινωνία και στην οικονομία.

Κλείνοντας, η κα Κουντουρά μίλησε για την αντιμετώπιση της εποχικότητας του τουριστικού προϊόντος δηλώνοντας: Πρώτιστη επιδίωξή μας μέσα από όσα σας προανάφερα είναι να κάνουμε ένα βήμα παραπέρα. Να εκτείνουμε την τουριστική περίοδο και τους 12 μήνες του έτους. Η συγκυρία είναι ευνοϊκή. Κυβέρνηση, υπουργείο Τουρισμού, ΕΟΤ, φορείς του τουρισμού, εργαζόμενοι στον τουρισμό, περιφέρειες, τοπικοί κοινωνικοί και οικονομικοί φορείς αποτελούμε τον πυρήνα δημιουργίας που θα προσφέρει στον τουριστικό κλάδο.

 

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.