Έντονος ο προβληματισμός για την Ελληνική ξενοδοχία

Κενό στις κρατήσεις  και στασιμότητα στις αποδόσεις των Ελληνικών ξενοδοχείων είναι η εικόνα που εμφανίζεται το τελευταίο διάστημα.

Σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος του ΞΕΕ κ. Γιώργος Τσακίρης, εκτίμησε ότι θα υπάρξει μεγάλη στασιμότητα στις αποδόσεις των Ελληνικών ξενοδοχείων για το 2012. Στα επίπεδα του 2010 αναμένεται να παραμείνει και ο κύκλος εργασιών των ξενοδοχείων φέτος, βάσει της μελέτης του ΙΤΕΠ. 
Ο κ. Τσακίρης, τόνισε ότι οι πολιτικές εξελίξεις δεν βοηθούν με αποτέλεσμα να υπάρχει ένα κενό στις κρατήσεις την παρούσα στιγμή, το οποίο όπως εκτιμά θα περάσει καιρός μέχρι να μπορέσει να καλυφθεί. 
Μειώνεται το ξενοδοχειακό δυναμικό της χώρας
Από την άλλη πλευρά, το ξενοδοχειακό δυναμικό της χώρας συνεχώς μειώνεται, γεγονός που δημιουργεί εύλογο προβληματισμό για το μέλλον της Ελληνικής ξενοδοχίας.
Όπως ανακοίνωσε, ο πρόεδρος του ΞΕΕ, κ. Γιώργος Τσακίρης, 80 ξενοδοχεία από όλη την επικράτεια διεγράφησαν από τα μητρώα του Επιμελητηρίου. Τα 75 από αυτά ήταν μικρά ξενοδοχεία (δυναμικότητας μέχρι και 10 δωματίων), τα οποία είτε έκλεισαν είτε άλλαξαν χρήση, πιθανότατα σε ενοικιαζόμενα δωμάτια, αν και η εικόνα για την τύχη των μονάδων αυτών δεν είναι ξεκάθαρη.
Απώλειες εσόδων από παράνομα καταλύματα
Επιπλέον, τα ξενοδοχεία έχουν να αντιμετωπίσουν απώλειες εσόδων από τον αθέμιτο ανταγωνισμό. Σπίτια και εξοχικές κατοικίες κάθε καλοκαίρι ενοικιάζονται για σύντομη χρονική περίοδο, αντιβαίνοντας τον νόμο για τις αστικές μισθώσεις, όπου ο ιδιοκτήτης δεν μπορεί να συνάψει συμβόλαιο κάτω από 3 μήνες. 
Μάλιστα, όπως ανέφερε ο κ. Τσακίρης, εντοπίστηκε ιστοσελίδα στο διαδίκτυο με 7.500 Ελληνικά σπίτια τα οποία νοικιάζονται το καλοκαίρι. 
Τα ζητήματα αυτά, καθώς και η μελέτη του ΙΤΕΠ για τις εξελίξεις στα βασικά μεγέθη των Ελληνικών Ξενοδοχείων, θα συζητηθούν στην 1η Γενική Συνέλευση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ), το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011, στο Metropolitan Expo.
Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.