Αναμένεται ραγδαία άνοδος της ζήτησης για ταξίδια στην Ελλάδα από το Ιράν

greek-tourism-workshop-iran-trifonopoulos-web
Στη φωτογραφία, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, κ. Δημήτρης Τρυφωνόπουλος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο 2ο Greek Tourism Workshop


 

Έντονη διάθεση των Ιρανών για τη διεξαγωγή ταξιδιών στην Ελλάδα καταγράφηκε στο πλαίσιο το 2ου Greek Tourism Workshop που διοργανώθηκε τις προηγούμενες ημέρες στην Τεχεράνη. Το 2015 επισκέφθηκαν την Ελλάδα 3.000 περίπου Ιρανοί τουρίστες, ενώ με βάση τα δεδομένα της ζήτησης η κίνηση αναμένεται να ανέλθει σε πενταψήφια νούμερα το 2016.

Όπως τόνισαν οι Ιρανοί πράκτορες αναμένεται ραγδαία άνοδος των requests για ταξίδια στην Ελλάδα κάνοντας λόγο για πάνω από 20.000 επισκέψεις. Το 2015 επισκέφθηκαν την Ελλάδα 3.000 περίπου Ιρανοί τουρίστες, ενώ με βάση τα δεδομένα της ζήτησης η κίνηση θα ανέλθει σε πενταψήφια νούμερα το 2016, εφόσον επιταχυνθούν οι διαδικασίες έκδοσης VISA, δεδομένο που ήδη έχει επιτευχθεί σύμφωνα με την αναφορά στελεχών της ελληνικής πρεσβείας στην Τεχεράνη.

Έντονο είναι και το ενδιαφέρον της Aegean Airlines για τη διενέργεια καθημερινών πτήσεων την περίοδο του καλοκαιριού από την Τεχεράνη προς την Αθήνα, (από 3 που είναι σήμερα σταδιακά οι πτήσεις θα γίνουν 5 και μέχρι το καλοκαίρι εκτιμάται ότι η πτήση θα γίνει καθημερινή), ενώ παραμένει ενεργή και η σπουδή της ιρανικής Mahan Air για αύξηση των πτήσεων της προς την Αθήνα τη θερινή σεζόν. Ταυτόχρονα υπάρχουν ήδη σκέψεις για τη διενέργεια απευθείας πτήσεων προς την Κρήτη, την Ρόδο και την Θεσσαλονίκη. Παράλληλα και η Iran Air που εν συνόλω έχει παραγγείλει 114 νέα αεροσκάφη μελετά την ελληνική αγορά για τη διενέργεια δρομολογίων.

Η Ιρανική τουριστική αγορά αποκτά σημαντική δυναμική καθώς τον Μάρτιο του 2014, (Πρωτοχρονιά των Ιρανών), μετακινήθηκαν εντός και εκτός Ιράν 25 εκατ. ταξιδιώτες. Επιπλέον, η δαπάνη των Ιρανών τουριστών στις χώρες που επισκέπτονται, ανήλθε το 2010 σε περισσότερα από 15 δισ. δολάρια.

Στο 2ο Greek Tourism Workshop συμμετείχαν 167 τουριστικοί πράκτορες, Tour Operators και εκπρόσωποι των ΜΜΕ του Ιράν και από ελληνικής πλευράς οι ξενοδοχειακοί Όμιλοι : Costa Navarino, Grecotel, Athenaeum Intercontinental, Divani Collection, Domotel, Astir Palace, Grand Resort Lagonisi, Athens Plaza, Athens Ledra, Titania, Porto Carras Resort, Rodos Palace, Capsis Out of Blue, η Aegean Airlines και ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών. Τους προορισμούς τους παρουσίασαν στο ιρανικό τουριστικό κοινό οι περιφέρειες Πελοποννήσου και Νοτίου Αιγαίου. 

Μετά το πέρας των B2B συναντήσεων, όπου διενεργήθηκαν πλέον των 395 ραντεβού, ακολούθησε επίσημο δείπνο στο οποίο παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων η αν. Υπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού κα. Έλενα Κουντουρά, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Τρυφωνόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Άγγελος Παπαγγελόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Κρήτης κ. Μιχάλης Βαμιεδάκης, ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Αντώνης Καμπουράκης και υψηλόβαθμα στελέχη της Διεύθυνσης Πολιτιστικών και Ιστορικών Μουσείων του Ιράν.

Την πρωτοβουλία της εκδήλωσης ανέλαβαν από κοινού οι εταιρείες Mideast Travel Worldwide και Tourism Today, υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού.

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.