Αστήρ Παλάς: Τα επενδυτικά σχέδια των νέων μετόχων

astir-pallas-vouliagmeni

Πηγή Φωτογραφίας: astir-palace.com


Πάνω από 600 εκ. ευρώ αναμένεται να επενδύσουν οι νέοι μέτοχοι του Αστήρ Παλάς Βουλιαγμένης Α.Ξ.Ε. (Αστήρ Παλάς) για το σχέδιο ανάπτυξης του που αποσκοπεί στην ανάδειξη του ξενοδοχειακού συγκροτήματος σε προορισμό παγκόσμιου βεληνεκούς. 

Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί τους προσεχείς 18 μήνες και προβλέπει την ανακαίνιση των ξενοδοχείων “Αρίων” και “Ναυσικά”, των bungalows, καθώς και τη σημαντική αναβάθμιση της μαρίνας. 

Επιπροσθέτως, το σχέδιο περιλαμβάνει την ανάπτυξη 13-15 κατοικιών στην ευρύτερη περιοχή του εκτός λειτουργίας ξενοδοχείου “Αφροδίτη”. 

Εκτιμάται ότι ο Αστέρας θα είναι έτοιμος να επαναλειτουργήσει στις αρχές του 2018.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση των νέων μετόχων, το σχέδιο ανάπτυξης σέβεται την πολιτιστική κληρονομιά του Αστέρα Βουλιαγμένης και αποβλέπει στην προστασία και την ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής, διαφυλάσσοντας παράλληλα την ιστορία του Αστέρα Βουλιαγμένης. Το ολοκληρωμένο έργο θα ενισχύσει τον τουριστικό χαρακτήρα της χερσονήσου και θα συμβάλλει στην οικονομική ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας, με αποτέλεσμα τις αυξημένες ευκαιρίες άμεσης και έμμεσης απασχόλησης. Επιπλέον, θα συνδράμει στην ανάδειξη της Αθήνας και της Ελλάδας ως διεθνείς προορισμούς τουρισμού πολυτελείας.

Την ανακοίνωση της εξαγοράς του ξενοδοχειακού συγκροτήματος από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (“ΤΑΙΠΕΔ”)  έναντι €444.000.000, έκανε η AGC Equity Partners (“AGC”) για λογαριασμό της Jermyn Street Real Estate Fund IV LP (“Jermyn Street”) και της Apollo Investment Holdco S.a.r.l (“Apollo”), στην οποία μετέχουν δύο κρατικά κεφάλαια του Abu Dhabi και του Kuwait, Άραβες επενδυτές, καθώς και η τουρκική Dogus Group.

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.