Βρετανοί τουριστικοί πράκτορες επισκέπτονται τη Μονεμβασιά

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 2 & 3 Οκτωβρίου επίσκεψη γνωριμίας 14 Βρετανών τουριστικών πρακτόρων, στο Δήμο Μονεμβασιάς.
Η επίσκεψη υλοποιήθηκε στο πλαίσιο ταξιδιού γνωριμίας, που διοργανώθηκε μετά από πρωτοβουλία του γραφείου ΕΟΤ Μ. Βρετανίας & Ιρλανδίας και σε συνεργασία με τον Τ.Ο. Sunvil Holidays, από 30 Σεπτεμβρίου ως 7 Οκτωβρίου. Στο ταξίδι συμμετείχαν γραφεία, τα οποία ενδιαφέρονται να επεκτείνουν τη δραστηριότητα τους στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Πελοπόννησο. Στο κομμάτι του ταξιδιού που αφορούσε στη Λακωνία, η Ένωση Ξενοδοχείων Λακωνίας φρόντισε να προσφερθεί φιλοξενία για την παραμονή των Βρετανών πρακτόρων σε ξενοδοχεία κάθε πόλης στην οποία είχε προγραμματισθεί διανυκτέρευση. Η περιφέρεια Πελοποννήσου φρόντισε για την παρουσία ξεναγού που συνόδευσε την ομάδα των Βρετανών πρακτόρων σε όλο το ταξίδι.

Σκοπός του ταξιδιού ήταν οι Βρετανοί τουριστικοί πράκτορες να αποκτήσουν ζωντανή εικόνα μέσω προσωπικών εμπειριών και να διαπιστώσουν τις τεράστιες δυνατότητες, που προσφέρει η Πελοπόννησος, ως προορισμός για τους Βρετανούς. 

Στο πλαίσιο αυτό και σύμφωνα με το πρόγραμμα, που είχαν ετοιμάσει οι διοργανωτές, οι Βρετανοί τουριστικοί πράκτορες, μετά την επίσκεψή τους στη Μάνη, έφτασαν στην περιοχή της Μονεμβασιάς στις 2/10 (15:00). Στη συνέχεια ενημερώθηκαν για το τουριστικό προϊόν του Δήμου, από την υπεύθυνη επικοινωνίας Τουρισμού, Μαργαρίτα Μανούσου και ακολούθησε συζήτηση, με τη συμμετοχή και του πρόεδρου της Επιτροπής Τουρισμού, Χαράλαμπου Λύρα.

Το βράδυ παρατέθηκε δείπνο σε παραδοσιακή ταβέρνα με τοπική γαστρονομία και στη συνέχεια φιλοξενήθηκαν σε ξενοδοχεία στην Καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς. Την επομένη, 4/10, μετά τη ξενάγησή τους στην Καστροπολιτεία επισκέφθηκαν τον παραδοσιακό Νερόμυλο Ταλάντων, που λειτούργησε για το σκοπό αυτό, όπου τους προσφέρθηκε γεύμα με τοπικά προϊόντα από τον τοπικό πολιτιστικό σύλλογο. Στη συνέχεια, σύμφωνα πάντα με το πρόγραμμα, πέρασαν από τα χωριά/τουριστικούς προορισμούς του Δήμου, Αρχάγγελο, Πλύτρα και Ελιά, για να αναχωρήσουν στις 15:30 για τη Σπάρτη, με πρώτο προορισμό το Μουσείο Ελιάς και Λαδιού.

Τέλος σημειώνεται ότι αεροδρόμιο άφιξης/αναχώρησης ήταν το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, το οποίο θεωρήθηκε πολύ θετικό, ως σημείο πρόσβασης για όλες τις περιοχές που επισκέφθηκαν στην Πελοπόννησο.

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.