Γ.Νικητιάδης: Περιθώρια βελτίωσης του μεριδίου του συνεδριακού τουρισμού στην παγκόσμια αγορά

Τις μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης του συνεδριακού τουρισμού στη χώρα μας επισήμανε, σήμερα, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γιώργος Νικητιάδης, στην ομιλία του στο 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Συνδέσμου Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων (HAPCO) .


 Ο κ .Νικητιάδης τόνισε ότι η Πολιτεία στηρίζει τους επαγγελματίες σε κάθε πρωτοβουλία που θα συμβάλλει στο να βελτιωθούν οι υποδομές και να γίνουν ελκυστικότερες οι ελληνικές πόλεις στη «φιλοξενία» συνεδρίων και εκδηλώσεων. Μάλιστα ανάφερε ως παράδειγμα τις ενέργειες που έγιναν από το υπουργείο -γεγονός που επισήμαναν και οι διοργανωτές του συνεδρίου- προκειμένου να αποφευχθεί η ακύρωση των τριών μεγάλων καρδιολογικών συνεδρίων για τα οποία ετέθη θέμα ακύρωσης όπου θα είχε ως επίπτωση, να υπάρξουν σύμφωνα με εκτιμήσεις, οικονομικές απώλειες περίπου 30-35 εκατομμύρια ευρώ.

Επίσης ο υφυπουργός αναφέρθηκε στην επιτροπή συνεδριακού τουρισμού λέγοντας ότι στο αμέσως προσεχές διάστημα θα δημοσιευτεί κείμενο με τα αποτελέσματα των εργασιών της σχετικά με τη στρατηγική συνεδριακού τουρισμού την οποία θα ακολουθήσουν Πολιτεία και αρμόδιοι φορείς ώστε να αναπτυχθεί ο τομέας. Ακόμα επισήμανε την ανάγκη δημιουργίας μητρώου καταγραφής συνεδρίων καθώς και την αύξηση του αριθμού των conventions bureaus τονίζοντας ότι είναι απαραίτητα τόσο για την υποστήριξη της προσπάθειας ανάπτυξης του συνεδριακού τουρισμού όσο και για την δημιουργία μιας βάσης δεδομένων. Επιπρόσθετα, ο υφυπουργός, απευθυνόμενος στο πολυπληθές ακροατήριο, τόνισε ότι το μερίδιο της Ελλάδας στην παγκόσμια αγορά συνεδριακού τουρισμού υπολείπεται κατά πολύ από αυτό που θα μπορούσε να είναι με αποτέλεσμα να υπάρχουν μεγάλα περιθώρια βελτίωσης τα οποία θα λειτουργήσουν ευεργετικά σε όλο τον τομέα του τουρισμού.

Τέλος, απαντώντας σε ερωτήσεις, ο κ. Νικητιάδης, σημείωσε ότι « ο ίδιος παραβρέθηκε στις μεγάλες παγκόσμιες εκθέσεις για το συνεδριακό τουρισμό που πραγματοποιήθηκαν στη Φραγκφούρτη και στη Βαρκελώνη. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι για πρώτη φορά έδωσε το παρών στις συγκεκριμένες εκθέσεις μέλος της κυβέρνησης » τόνισε ο υφυπουργός.

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.