Δημιουργία ειδικού σώματος ηλεκτρονικού ελέγχου ζητά ο ΣΕΤΕ


Τη δημιουργία ειδικού σώματος ηλεκτρονικού ελέγχου για τον εντοπισμό των παράνομων τουριστικών καταλυμάτων ζητά ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) από την Υπουργό Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη.

Σε επιστολή που έστειλε σήμερα το ΣΕΤΕ προς την Υπουργού Τουρισμού, προτείνεται η δημιουργία του ειδικού σώματος ηλεκτρονικού ελέγχου από τα αρμόδια Υπουργεία Οικονομικών και Τουρισμού, δυναμικότητας όχι άνω των 20-30 ατόμων. Το σώμα αυτό θα ελέγχει, μέσω διαδικτύου, τα τουριστικά καταλύματα και το εάν αυτά είναι εγγεγραμμένα στο σχετικό ηλεκτρονικό μητρώο.

Μάλιστα, προτείνει ο ηλεκτρονικός έλεγχος να γίνεται ως εξής: “Με δεδομένο ότι η συντριπτική πλειοψηφία πραγματοποιεί πωλήσεις μέσω διαδικτύου, μια “εικονική” κράτηση από τους ελεγκτές σε ένα από τα παράνομα τουριστικά καταλύματα και η σχετική αποδοχή της, θα επιφέρουν τις οικονομικές κυρώσεις που προβλέπονται χωρίς να απαιτείται επιτόπιος έλεγχος. Αντίστοιχοι μηχανισμοί υπάρχουν σε ανταγωνίστριες χώρες της Ευρωζώνης.

Ο ΣΕΤΕ στην επιστολή του αναφέρεται στη διάκριση μεταξύ αστικών και τουριστικών μισθώσεων, τονίζοντας ότι όσον αφορά τις τελευταίες, η αδειοδότησή τους θα πρέπει να διασφαλίζει κατ’ ελάχιστον τα ακόλουθα:

  • Αποφυγή αθέμιτου ανταγωνισμού των αδειοδοτημένων καταλυμάτων από μη αδειοδοτημένα καταλύματα που δεν αντιμετωπίζονται με το ίδιο φορολογικό και ασφαλιστικό πλαίσιο.
  • Επαρκείς συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.
  • Υποστήριξη της ποιότητας του “τουριστικού προϊόντος” της χώρας.

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.