Δραματικές στιγμές για τον Thomas Cook

Δραματικές στιγμές περνά ο τουριστικός κολοσσός, με 170 χρόνια ιστορίας στις οργανωμένες εκδρομές και ταξίδια, αντιμετωπίζοντας σημαντικά προβλήματα ρευστότητας.
Μετά την επίσημη παραδοχή του προβλήματός της, εχθές, Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011, είδε τη μετοχή της να κατεβαίνει κατακόρυφα.

Ο Thomas Cook, βρίσκεται ήδη σε συνεννόηση με τις τράπεζες για τη λήψη περαιτέρω χρηματοδότησης ώστε να μπορέσει να καλύψει τις υποχρεώσεις της για την περίοδο των Χριστουγέννων και να συνεχίσει τη λειτουργία του.
Η είδηση, ωστόσο, έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στη διεθνή αγορά καθώς πολλοί είναι εκείνοι που προβλέπουν ακόμη και χρεωκοπία. Ανάστατη και η Ελληνική τουριστική αγορά.
Όπως αναφέρει ο ίδιος ο Thomas Cook σε ανακοίνωσή του, ορισμένες αγορές στις οποίες δραστηριοποιείτο ο οργανισμός επιδεινώθηκαν καθώς επίσης και τα προβλήματα ρευστότητας οδήγησαν τον οργανισμό στην αναζήτηση περαιτέρω χρηματοδότησης από τις τράπεζες.
Αν και πολλοί διεθνείς αναλυτές δεν είναι αισιόδοξοι για το μέλλον του Thomas Cook, ακόμη δεν έχει κριθεί τίποτε…

Σχετικοί Σύνδεσμοι
1. Γ.Νικητιάδης: Κανένα πρόβλημα για Ελλάδα από Thomas Cook

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.