Είκοσι tour operators στο Ναύπλιο για B2B συναντήσεις

Είκοσι tour operators και εκπρόσωποι αεροπορικών εταιρειών φιλοξενήθηκαν για πρώτη φορά στην Πελοπόννησο στο πλαίσιο του διήμερου τουριστικό φόρουμ που διοργάνωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου και το αναπτυξιακό πρόγραμμα BSTIP (Black Sea Trade & Investment Promotion Program) του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών στην Ελλάδα (UNDP Greece), με την υποστήριξη του Δήμου Ναυπλιέων και του Επιμελητηρίου Αργολίδας.


Το τουριστικό φόρουμ έλαβε μέρος στις 3 και 4 Μαΐου στην αίθουσα του Βουλευτικού στο Ναύπλιο. Κατά τη διάρκεια του φόρουμ, οι επαγγελματίες τουρισμού από την Πελοπόννησο είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις τελευταίες τάσεις στον ηλεκτρονικό τουρισμό καθώς και η παρουσίαση και προώθηση του τουριστικού προϊόντος της ευρύτερης περιοχής της Πελοποννήσου.

Στο πλαίσιο του διήμερου φόρουμ, φιλοξενήθηκαν για πρώτη φορά στην Πελοπόννησο 20 «τουρ οπερέιτορ» και εκπρόσωποι αεροπορικών εταιρειών από τις χώρες της Μαύρης Θάλασσας (Ρωσία, Ουκρανία, Τουρκία, Ρουμανία, Σερβία κ.ά) του αναπτυξιακού προγράμματος BSTIP (Black Sea Trade & Investment Promotion Program) του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών στην Ελλάδα (UNDP Greece).

Την Παρασκευή 4 Μαΐου πραγματοποιήθηκαν οι προγραμματισμένες επιχειρηματικές B2B συναντήσεις μεταξύ τουριστικών εκπροσώπων από ολόκληρη την Περιφέρεια Πελοποννήσου και περισσότερους από τους 20 «τουρ οπερέιτορ» και εκπροσώπους αεροπορικών εταιρειών από τις χώρες της Μαύρης Θάλασσας. Στις συναντήσεις, συμμετείχαν περισσότεροι από 50 επαγγελματίες τουρισμού της Πελοποννήσου. Στόχος ήταν η επαγγελματική δικτύωση του τοπικού τουριστικού τομέα με τις εν λόγω αγορές και την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Πελοποννήσου.

Την προηγούμενη ημέρα οι tour operator περιηγήθηκαν την Πελοπόννησο, επισκέφτηκαν τις Μυκήνες, το θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου, γνώρισαν τη γευσιγνωσία του Πελοποννησιακού κρασιού και γευμάτισαν στο Οινοποιείο Σκούρας.

Παράλληλα, στις 3 Μαρτίου, οι Πελοποννήσιοι επαγγελματίες τουρισμού που συμμετείχαν στο φόρουμ παρακολούθησαν σεμινάρια από διεθνείς ομιλητές με θέμα τη χρήση του διαδικτύου και των social media στον τουρισμό.

Μεταξύ των ομιλητών ήταν ο κος Barry Kolodkin, Επικεφαλής του Αναπτυξιακού Προγράμματος του ΟΗΕ για την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, ο Martin Schobert, επί σειρά ετών επικεφαλής στον τομέα ερευνών και ψηφιακού μάρκετινγκ στον Οργανισμό Τουρισμού της Αυστρίας και διευθύνων σύμβουλος της Turismus Design, ο Μανόλης Ψαρρός, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Συμβούλων Τουριστικής Ανάπτυξης & Μαρκετινγκ aboutourism destination consultants, ο Damian Cook και η Zeina Rifai από την εταιρεία E-Tourism Frontiers, η Χαρά Γεωργιάδου, Country Manager της Trivago στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή και η Karen Plumb, Senior Director της Trip Advisor.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν κατά την έναρξή της, ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Αναστάσιος Χειβιδόπουλος, ο οποίος καλωσόρισε τους φιλοξενούμενους στο Ναύπλιο αναφερόμενος στον καθοριστικό ρόλο της Αργολίδας στο τουριστικό προιόν της Πελοποννήσου. Η θεματική αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου αναφέρθηκε στην μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο περιφερειάρχης για την ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος της ευρύτερης περιοχής της Πελοποννήσου, επισημαίνοντας δε ότι η συγκεκριμένη διημερίδα δίνει τη δυνατότητα στους επαγγελματίες τουρισμού να εκπαιδευτούν και να ενημερωθούν για τις σύγχρονες τάσεις και απαιτήσεις που επικρατούν στον τομέα προβολής και προώθησης του τουριστικού προϊόντος.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν επίσης ο νέος δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας Νικόλαος Δαμούλος. Παρευβρέθηκαν επίσης οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες Ανδρέας Πουλάς, Απόστολος Παπαφωτίου και φορείς απο τον τομέα του τουρισμούτης Πελοποννήσου.

Ο επικεφαλής του Αναπτυξιακού Προγράμματος του ΟΗΕ για την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας Barry Kolodkin σε δηλώσεις του ευχαρίστησε την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την άψογη διοργάνωση καθώς και το Δήμο Ναυπλιέων και το Επιμελητήριο Αργολίδας για την υποστήριξη, ενώ έμεινε ενθουσιασμένος από τις δυνατότητες της Πελοποννήσου ως προορισμό.

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.