Εναλλακτικός Τουρισμός: Εγκρίθηκε η διαδικασία αξιολόγησης & έγκρισης επενδυτικών σχεδίων

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία αξιολόγησης και έγκρισης των υποψήφιων επενδυτικών σχεδίων για το πρόγραμμα «ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ» το οποίο υλοποιείται από το Υπουργείο Τουρισμού, χρηματοδοτούμενο από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» (ΕΠΑΝ ΙΙ).

Ειδικότερα, με απόφαση της Υπουργού Τουρισμού εγκρίθηκε η ένταξη στο Πρόγραμμα «Εναλλακτικός Τουρισμός» για χρηματοδότηση 467 επενδυτικών σχεδίων με συνολικό προϋπολογισμό 50.062.364.07€ (η συμβολή της κρατικής ενίσχυσης ανέρχεται στο ποσό των € 25.031.182,35). 

Το Πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και το Ελληνικό Δημόσιο και η επιχορήγηση των επενδυτικών σχεδίων ανέρχεται σε ποσοστό 50% του εγκεκριμένου προϋπολογισμού τους. Οι ωφελούμενες επιχειρήσεις είναι τουριστικά καταλύματα, τουριστικά γραφεία, επιχειρήσεις εστίασης, επιχειρήσεις πλωτών μεταφορών, κ.α., οι οποίες δραστηριοποιούνται ή προτίθενται να δραστηριοποιηθούν στην παροχή εναλλακτικών μορφών τουρισμού. 

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.