Εορτασμός Ημέρας Ξεναγού στα Μουσεία της Αθήνας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ξεναγού (21 Φεβρουαρίου), το Σωματείο Διπλωματούχων ξεναγών θα διοργανώσει για τρίτη χρονιά, υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου, ένα «κυνήγι θησαυρού», με σκοπό να προσκαλέσει τους Αθηναίους με τα παιδιά τους, να ανακαλύψουν μουσεία και μνημεία της Αθήνας.

Η ιδέα είναι σε γενικές γραμμές η ακόλουθη:

Στο μουσείο Ελευθέριου Βενιζέλου του Δήμου Αθηναίων στο πάρκο Ελευθερίας, θα γίνει η εγγραφή των συμμετεχόντων. Όλοι θα παραλαμβάνουν ένα κατάλογο με μουσεία και μνημεία που συμμετέχουν. Μαζί θα παραλαμβάνουν και ένα κατάλογο με ένα συγκεκριμένο έκθεμα μουσείου η μνημείου, το οποίο και θα πρέπει να ανακαλύψουν.

Στούς αντίστοιχους χώρους θα υπάρχουν ξεναγοί.

Δίπλα στον κατάλογο με τα εκθέματα του παιχνιδιού, θα υπάρχει και μια ερώτηση σχετική, της οποίας η απάντηση θα δίνεται καί γραπτώς, από τον συνάδελφο ξεναγό. Θα πρέπει δηλαδή οι συμμετέχοντες να πάνε στα μουσεία, να εντοπίσουν το έκθεμα, τον ξεναγό, και να λάβουν την απάντηση.

Όταν ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία και έχουν συγκεντρωθεί οι απαντήσεις, στο τελευταίο μουσείο, θα παραδίδουν τις απαντήσεις, σε έναν από τους ξεναγούς που θα είναι εκεί για αυτό το σκοπό.

‘Οσοι ολοκληρώσουν την αποστολή, θα κερδίζουν δώρα, προσφορές των μουσείων και δωρεάν ξεναγήσεις, οι οποίες θα προσφερθούν την επόμενη Κυριακή, 3 Μαρτίου.

Τα μουσεία και μνημεία που συμμετέχουν είναι : Μουσείο Ελ.Βενιζέλος Δήμου Αθηναίων, «Δρομέας», αυλή Εθνικής Πινακοθήκης, σταθμός Μετρό Ευαγγελισμός,Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Μουσείο Μπενάκη ( μουσείο Γκίκα).

Το σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών ελπίζει ολοι να αγκαλιάσουν τη προσπάθεια μας αυτή, για να γνωρίσουν περισσότεροι Αθηναίοι την ομορφιά και τη σπουδαιότητα των μουσείων της Αθήνας, να γνωρίσουν μια Αθήνα που δε μας πληγώνει, αλλά μας κάνει καλύτερους πολίτες.

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.