ΕΟΤ: Μυστήριο με επιταγή-φάντασμα

Στη Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος απευθύνθηκε ο ΕΟΤ όταν στις 21 Δεκεμβρίου 2012 γυναίκα αγνώστων στοιχείων προσπάθησε να εισπράξει μεγάλο χρηματικό ποσό μέσω επιταγής του ΕΟΤ.

Η υπάλληλος της Τράπεζας της Ελλάδας επικοινώνησε με τις οικονομικές υπηρεσίες του ΕΟΤ για να ενημερώσει για το συμβάν.

Από τον πρώτο έλεγχο που διεξήγαγαν, επί τόπου, οι οικονομικές υπηρεσίες, διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχε καμία σχετική οφειλή του ΕΟΤ προς το Νομικό Πρόσωπο, στο όνομα του οποίου είχε εκδοθεί η συγκεκριμένη επιταγή και γι΄ αυτό ζήτησαν την κατακράτηση της επιταγής.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, κ. Πάνος Λειβαδάς, ενημέρωσε άμεσα την Υπουργό Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία ζήτησε να αποσταλλεί η υπόθεση στον Εισαγγελέα.

Η πρώτη ενέργεια από πλευράς ΕΟΤ ήταν να απευθυνθεί στη Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος προκειμένου να ενεργοποιηθεί η διαδικασία του Αυτοφώρου. Η εντολή της Υπουργού ήταν να κατατεθεί ταυτόχρονα μηνυτήρια αναφορά στην Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και να διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τη διερεύνηση του όλου θέματος και ειδικότερα για το πως το μπλόκ των επιταγών, απο τις οικονομικές υπηρεσίες, βρέθηκε στα χέρια του πρώην Ειδικού Συμβούλου, του πρώην Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γ.Γ ΕΟΤ, ανάμεσα στα πέντε άτομα που έχουν συλληφθεί για την υπόθεση δεν βρίσκεται κανένας δημόσιος υπάλληλος που να υπηρετεί στον ΕΟΤ.

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.