Επιμήκυνση τουριστικής περιόδου & ανταλλαγή τεχνογνωσίας στον τουρισμό από Task Force

Η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και η ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε θέματα τουρισμού ήταν το βασικό αντικείμενο συζήτησης ανάμεσα στην υπουργό Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη και στον επικεφαλής της Ομάδας Δράσης για την Ελλάδα (Τask Force) Χορστ Ραιχένμπαχ.

Αμέσως μετά την συνάντηση η υπουργός Τουρισμού κυρία Ολγα Κεφαλογιάννη, δήλωσε:

Όλγα Κεφαλογιάννη, Υπουργός Τουρισμού

«Ενημερώσαμε για την προσπάθεια που γίνεται στο Υπουργείο Τουρισμού, για τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις που γίνονται στην χώρα μας προκειμένου να γίνει η Ελλάδα μια ισχυρή ανταγωνιστική τουριστική δύναμη. Ο τουρισμός για τη χώρα μας θα μπορούσε να λειτουργήσει ως μοχλός εξόδου από την κρίση και θα πρέπει να αξιοποιήσουμε στο έπακρο όλα τα ανταγωνιστικά μας πλεονεκτήματα. 

Μιλήσαμε – πρόσθεσε- για την καλύτερη δυνατή χρήση των ευρωπαϊκών κονδυλίων όχι μόνο για τη τρέχουσα χρηματοδοτική περίοδο αλλά και για την επόμενη, για τις επενδύσεις και βεβαίως για τα εργαλεία εκείνα για τα οποία θα μπορούσαμε να έχουμε βοήθεια από την task force». 

Στόχος μας- επεσήμανε η κυρία Ολγα Κεφαλογιάννη – είναι να αμβλύνουμε την εποχικότητα, που αποτελεί ένα από τα προβλήματα του ελληνικού τουρισμού. Μπορούμε να έχουμε καλές εφαρμογές, ώστε πιλοτικά σε κάποιες περιοχές, να το πετύχουμε, με νέα πρόιοντα όπως ο ιατρικός και ιαματικός τουρισμός.

Ετσι δημιουργούμε – κατέληξε- το πλαίσιο για να πάρουμε καλές πρακτικές και βέβαια αυτό που μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα είναι η επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό. Η εκπαίδευση στον τουρισμό, κάτι που θα βοηθήσει τους εργαζόμενους στον τουρισμό. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι ζητάμε την τεχνική βοήθεια και πιστεύω ότι μπορούμε να έχουμε τις καλές πρακτικές και την τεχνογνωσία απο τις άλλες χώρες.

Απαντώντας σε ερώτηση για το ΦΠΑ στην εστίαση, η κυρία Ολγα Κεφαλογιάννη δήλωσε: «Αυτό είναι ένα μόνιμο αίτημα του Υπουργείου Τουρισμού προκειμένου να γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί. Ο ΦΠΑ πρέπει να μειωθεί στην εστίαση σε πρώτο χρόνο και σε δεύτερο στο τουριστικό πακέτο. Αλλά αυτό θα γίνει όταν θα το επιτρέψουν οι οικονομικές συνθήκες.”

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.