Επιχορήγηση επιχειρήσεων για την απασχόληση 10.000 ανέργων, ηλικίας 30-49 ετών

WOMAN-WORKING-TELEPHONE-HUBSPOT

Πηγή Φωτογραφίας: hubspot.com 

Πρόγραμμα ύψους 54 εκ. ευρώ ανακοινώθηκε από τον ΟΑΕΔ που επιχορηγεί τις επιχειρήσεις για την απασχόληση συνολικά 10.000 ανέργων ηλικίας  30-49  ετών.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την επιχορήγηση επιχειρήσεων για την πρόσληψη ανέργων, εγγεγραμμένων για χρονικό διάστημα 3 τουλάχιστον μηνών στα μητρώα του ΟΑΕΔ και μακροχρόνια ανέργων, εγγεγραμμένων τουλάχιστον 12 μήνες.

Συγκεκριμένα, οι επιχειρήσεις επιχορηγούνται για κάθε άτομο που υπάγεται στο πρόγραμμα από την ημερομηνία πρόσληψής του και για χρονικό διάστημα 12 μηνών. Η επιχορήγηση για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης ανέρχεται:

  • στο ποσό των 15 € για την πρόσληψη εγγεγραμμένων ανέργων που διαθέτουν κάρτα ανεργίας σε ισχύ για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 3 μηνών πριν από την υπόδειξή τους από τα αρμόδια ΚΠΑ2 και όχι πέραν των 25 ημερών το μήνα.
     
  • στο ποσό των 18 € για την πρόσληψη μακροχρονίων ανέργων που διαθέτουν κάρτα ανεργίας σε ισχύ για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 12 μηνών πριν από την υπόδειξή τους από τα αρμόδια ΚΠΑ2 και όχι πέραν των 25 ημερών το μήνα.  

Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη μίας επιχείρησης στο πρόγραμμα είναι να μην έχει προβεί σε μείωση του προσωπικού της κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν την ημερομηνία υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης. 

Η περίοδος υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης των επιχειρήσεων είναι από 12/12/2016 έως 27/12/2016 (Περιφέρειες Αττικής, Στερεάς Ελλάδας και Νότιου Αιγαίου) και από 14/12/2016 έως 29/12/2016 (Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Δυτικής Ελλάδας, Δυτικής Μακεδονίας, Ιονίων Νήσων, Πελοποννήσου, Βόρειου Αιγαίου, Κρήτης).

Για περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της δράσης και στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ.

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.