Ερέτρια: Προς αναζήτηση επενδύσεων τουριστικής αξιοποίησης

Η πόλη της Ερέτριας – αεροφωτογραφία

Πριν από ένα μήνα, η γνωστή από την αρχαιότητα πόλη της Ερέτριας, δέχθηκε Ρώσους και Έλληνες επενδυτές στο πλαίσιο του 2ου ΕλληνοΡωσικού συνεδρίου.

Το ενδιαφέρον, όπως ανέφερθηκε από τους συμμετέχοντες για επενδύσεις στον τουρισμό και όχι μόνο ήταν μεγάλο καθώς για πρώτη φορά ανακάλυπταν όχι μόνο την περιοχή αλλά και ολόκληρη την Εύβοια.

Αυτό επιβεβαιώνει και σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Tourism Press, ο Δήμαρχος της πόλης, κ. Βασίλειος Βελέντζας, ο οποίος τονίζει ότι υπάρχει ενδιαφέρον Ρώσων επενδυτών για αγορά ξενοδοχειακών μονάδων στην Ερέτρια.
 
Είναι πλεονέκτημα η εγγύτητα στην Αθήνα;
 
Η πόλη της Ερέτριας από δορυφόρο
Το ακριβό αεροδρόμιο καθώς και ο συνδυασμός οικονομικής κρίσης και της αρνητικής εικόνας της χώρας μας στο εξωτερικό είναι κάποιοι από τους λόγους που η Ερέτρια δεν μπορεί να αξιοποιήσει το πλεονέκτημα της εγγύτητας στην πρωτεύουσα για να προσελκύσει διεθνή τουρισμό.
 
Επιπλέον, όπως αναφέρει στο Tourism Press, ο κ. Αλέξανδρος Νερούτσος, διευθυντής marketing του ξενοδοχείου Negroponte Resort Eretria, “Η Ερέτρια είναι κοντά για τους Αθηναίους αλλά η Εύβοια γενικότερα δεν είναι γνωστή στην Ευρώπη.”
 
Στο πλαίσιο αυτό, όπως τόνισε ο κ. Νερούτσος, γίνονται μεμονωμένες προσπάθειες από ιδιώτες προβολής και ανάδειξης του τόπου. Μέσω της συνεργασίας του Negroponte με άλλα ξενοδοχεία φιλοξενούν δημοσιογράφους από Ολλανδία, Πολωνία και αλλού.
 
Όμως, υπογραμμίζει ότι η σωστή τουριστική προβολή θέλει βάσεις αλλά και κεφάλαια που δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή.
 
Στασιμότητα στις επενδύσεις την τελευταία 10ετία
 
Ο πεζόδρομος στην παραλία της Ερέτριας
Όπως αναφέρεται από παράγοντες της περιοχής, παρά το γεγονός ότι η περιοχή διαθέτει πάρα πολλά πλεονεκτήματα και είναι ιδιαίτερα όμορφη, τα τελευταία 10 χρόνια δεν έχει γίνει τίποτα τόσο σε επίπεδο υπηρεσιών όσο και σε αναβάθμιση – ανακαίνιση κτιριακών εγκαταστάσεων.
 
Επιπλέον, οι Ρώσοι δημοσιογράφοι και επιχειρηματίες που συμμετείχαν στο συνέδριο εντόπισαν την έλλειψη μαρινών στην περιοχή.
 
Άλλο ένα στολίδι της περιοχής, το Νησί των Ονείρων, παραμένει ανεκμετάλλευτο εδώ και χρόνια και βρίσκεται σε αναμονή επενδυτή. 
 
Αν και ο Δήμος ανακοίνωσε πριν λίγους μήνες ότι υπάρχει ενδιαφέρον από επενδυτές, δεν υπάρχει καμμία νεότερη εξέλιξη. 
 
Μάλιστα, άνθρωποι από την περιοχή αναρωτιούνται γιατί ενώ υπήρξε ενοικιαστής και είχε ξεκινήσει και κάποιου είδους επενδύσεις, τελικά αποχώρησε.
 
Ο άγνωστος θησαυρός της Ελλάδας
 
Το αρχαίο θέατρο της Έρέτριας
Έτσι χαρακτήρισαν την περιοχή οι ξένοι δημοσιογράφοι που επισκέφθηκαν τόσο την Ερέτρια όσο και την υπόλοιπη Εύβοια, οι οποίοι έφυγαν με άριστες εντυπώσεις.
 
Είναι αλήθεια ότι η Εύβοια γενικότερα προσφέρεται για κάθε είδους δραστηριότητες στη φύση, περιηγήσεις σε ιστορικά και αρχαιολογικά μνημεία καθώς για διάφορες μορφές τουρισμού όπως θαλάσσιος, ιαματικός, συνεδριακός, θρησκευτικός κ.λπ.
 
Η Ερέτρια, ειδικότερα, αποτελεί ένα από το πιο τουριστικά μέρη του νησιού και έχει το πλεονέκτημα της εγγύτητας στην Αθήνα. 
 
Έχει, ωστόσο, αρκετά περιθώρια τουριστικής αξιοποίησης τόσο σε επίπεδο υποδομών όσο και σε επίπεδο υπηρεσιών.
 
Από τα πιο γνωστά και ενδιαφέροντα ιστορικά αξιοθέατα της πόλης είναι:
 
  • Το Αρχαίο Θέατρο, το οποίο χρονολογείται από τον 5ο αιώνα π.Χ και είναι χτισμένο σε τεχνητό λόφο.
  • Ο Ναός του Δαφνηφόρου Απόλλωνα, τμήματα του οποίου χρονολογούνται από τα Γεωμετρικά χρόνια
  • Το Μουσείο της Ερέτριας, το οποίο ιδρύθηκε το 1991
  • Η Οικία των Ψηφιδωτών, δείγμα αρχιτεκτονικής της εποχής του 4ου αιώνα π.Χ.
  • Ο Τάφος των Ερώτων. Πρόκειται για Μακεδονικούς τάφους, οι οποίοι ήταν σε λειτουργία μέχρι το 2ο αιώνα π.Χ.
 
 
Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.