Η Περιφέρεια Αττικής στη Ferien Messe 2017: Παρουσίαση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού στην Αυστρία

Ferien Messe 2017-perifereia-attikis

Τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού της Αττικής, παρουσίασε η Περιφέρεια στο ευρύ κοινό και τους τουριστικούς επαγγελματίες, μετέχοντας ως συνεκθέτης του ΕΟΤ στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Ferien-Messe στη Βιέννη (12 – 15 Ιανουαρίου 2017). Στόχος είναι η εδραίωση της μητροπολιτικής Αττικής, ως ξεχωριστού προορισμού που προσφέρεται για πολλαπλές τουριστικές εμπειρίες.

Κατά τη διάρκεια της διεθνούς έκθεσης πραγματοποιήθηκαν προγραμματισμένες B2B (business to business) συναντήσεις με tour operators και εξειδικευμένους δημοσιογράφους, καθώς και με το ευρύ κοινό της Αυστρίας. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την αυστριακή αγορά παρουσιάζει η σύγχρονη πολιτιστική σκηνή της Αττικής, όπως μεταξύ άλλων, η documenta 14, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Παράλληλα, δίνουν έμφαση στις εναλλακτικές δραστηριότητες των νησιωτικών προορισμών της Αττικής, του yachting και του sailing, κ.ά.

Το αντικείμενο του τουριστικού προϊόντος που προσφέρει η Περιφέρεια Αττικής στους Αυστριακούς τουρίστες περιέγραψε σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Kurier Medienhaus και στο περιοδικό Skylines (περιοδική έκδοση της Austrian Airlines), η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος για την Τουριστική Προβολή της Περιφέρειας Αττικής, Ελένη Δημοπούλου. Μεταξύ άλλων, τόνισε ότι «και φέτος η Αττική θα είναι ένας προορισμός που θα προτιμηθεί από τους Αυστριακούς και τους κεντροευρωπαίους που αναζητούν ποιοτικές υπηρεσίες και νέες εμπειρίες στο πλαίσιο του εναλλακτικού τουρισμού».

Τέλος, επισημαίνεται ότι η Ελλάδα και η Αττική είναι διαχρονικά ο δημοφιλέστερος προορισμός των Αυστριακών, ενώ και για το 2017, με βάση τις πρόσφατες εκτιμήσεις της στατιστικής υπηρεσίας της Αυστρίας και τα στοιχεία του ΕΟΤ Αυστρίας, εξακολουθεί να έχει σημαντική ανοδική τάση.

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.