Χρόνος προετοιμασίας: 40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης: 15 λεπτά
Υλικά(2 μερίδες)
500 γρ καλαμάρι baby,φρέσκο ή κατεψυγμένο.
150 μλ ελαιόλαδο
4 φύλλα δάφνης
3 γαρύφαλλα
4 κόκκους μπαχάρι
100 μλ ούζο
50 μλ νερό χλιαρό
Το χυμό από ένα πορτοκάλι
Το χυμό από 2 limes
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια προσεκτικά, αφαιρώντας το χώμα, τα εντόσθια και το κυρίως νεύρο (κόκκαλο).
Τα ξεπλένουμε πολύ καλά και τα τοποθετούμε σε μια λεκάνη.
Μαρινάρουμε μισή ώρα στο χυμό από τα limes,το ούζο,το νερό και το χυμό πορτοκαλιού.
Σε ενα μικρό κατσαρολάκι,ζεσταίνουμε τη δάφνη,τα γαρύφαλλα και τους κόκκους μπαχαριού και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά
και άφηνουμε να κρυώσει.
Μετά την πάροδο των 30 λεπτών,σουρώνουμε το ελαιόλαδο με σίτα,σε ενα ρηχό αντικολλητικό τηγάνι και το βάζουμε να ζεσταθεί σε δυνατή φωτιά.
Στραγγίζουμε τα καλαμάρια καλά και τοποθετούμε στο ζεστό λάδι. Ανακατεύουμε διαρκώς και προσεκτικά για να μην χαλάσουμε το δέρμα
ώσπου τα καλαμάρια να πάρουν σκούρο χρώμα και να είναι καλά ψημμένα.
Σερβίρουμε αμέσως.
TIPS
Εάν έχουμε ένα καλό σχαροτήγανο,μπορούμε να τα ψήσουμε και χωρίς λάδι.
Μπορούμε να προσθέσουμε και λουΐζα ή αρμπαρόριζα για πιο αρωματικό αποτέλεσμα.
Τα υγρά της μαρινάδας γίνονται με λίγο δέσιμο μια εξαίσια σάλτσα.
Δεν αλατίζουμε ποτέ τα καλαμάρια και γενικώς τα θαλασσινά καθώς ειναι ήδη αλμυρά.