Κατάρτιση και πιστοποίηση ανέργων 29-64 ετών στον Τουρισμό

YOUNG-PEOPLE

Περί τα 15 εκ. εκτιμάται ο προϋπολογισμός για όσους καταρτιστούν σε τουριστικά επαγγελμάτα μέσω του προγράμματος “Κατάρτιση και πιστοποίηση ανέργων 29-64 ετών σε κλάδους αιχμής”.  Η υποβολή των αιτήσεων ξεκίνησε την 1η Δεκεμβρίου 2016 και θα ολοκληρωθεί στις 30 Δεκεμβρίου 2016.

Στους τομείς κατάρτισης εντάσσεται και ο τουρισμός με τις εξής ειδικότητες:

  • Οροφοκόμος
  • Υπάλληλος Κρατήσεων Ξενοδοχείου 
  • Λινοθηκάριος
  • Υπάλληλος Υποδοχής / Εξυπηρέτησης Πελατών Ξενοδοχείου 
  • Σερβιτόρος
  • Υπάλληλος Τουριστικού Γραφείου 

Ο εκτιμώμενος προϋπολογισμός για τον τουρισμό είναι 15 εκ. ευρώ.

Η δράση αφορά:

  • ανέργους που έχουν ολοκληρώσει βαθμίδες εκπαίδευσης από την υποχρεωτική έως τη δευτεροβάθμια και ανέργους που έχουν ολοκληρώσει είτε προγράμματα μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (απόφοιτοι ΙΕΚ) είτε προγράμματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (ΑΕΙ, ΤΕΙ).
  • παρόχους επαγγελματικής κατάρτισης όπως Κέντρα Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 1 ή Επιπέδου 2.

Συγκεκριμένα περιλαμβάνει:

  • Πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης εκατόν είκοσι (120) ωρών
  • Συμβουλευτική υποστήριξη με στόχους: α) την επιλογή του προγράμματος κατάρτισης που θα παρακολουθήσουν οι ωφελούμενοι με βάση  το εκπαιδευτικό και επαγγελματικό τους προφίλ, τις δεξιότητες και τα ενδιαφέροντά τους β) την κατάλληλη σύζευξη του προφίλ των ωφελουμένων με διαθέσιμες θέσεις πρακτικής στις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις γ) την προετοιμασία των ανέργων για την μετάβασή τους στο εργασιακό περιβάλλον της επιχείρησης πρακτικής άσκησης αλλά και ευρύτερα στην αγορά εργασίας και της ένταξης / επανένταξής τους σε αυτήν δ) την παρακολούθηση και υποστήριξη των ωφελουμένων κατά την υλοποίηση της πρακτικής τους άσκησης και ε) τη μετατροπή της πρακτικής άσκησης των ωφελουμένων σε σύμβαση εξαρτημένης εργασίας, όπου είναι δυνατό.
  • Πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος κατάρτισης.
  • Πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας συνολικής διάρκειας πεντακοσίων (500) ωρών, η οποία δεν θα υπερβαίνει τους 5 μήνες. Αποκλειστικά για τα προγράμματα κατάρτισης σε ειδικότητες του Αγροτικού Τομέα η πρακτική άσκηση δύναται να πραγματοποιηθεί σε επιχειρήσεις του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Στο πλαίσιο μελλοντικής/διακριτής δράσης, επιχειρήσεις που θα προβούν στην πρόσληψη ωφελούμενου/ων μετά τη λήξη της συμμετοχής τους στη δράση δύναται να επιχορηγηθούν στα πλάισιο άλλης δράσης.

Οι ενέργειες της κατάρτισης, συμβουλευτικής και πιστοποίησης θα υλοποιηθούν από παρόχους κατάρτισης που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον και θα εγγραφούν στο «Μητρώο Παρόχων». Αντίστοιχα, κάθε άνεργος, που θα εκδηλώσει ενδιαφέρον, εφόσον επιλεγεί βάσει των κριτηρίων που περιγράφονται στην πρόσκληση  θα εγγραφούν σε «Μητρώο Ωφελουμένων» και θα δικαιούται προσωπική «Επιταγή κατάρτισης».

Για περισσότερες πληροφορίες κατεβάστε την πρόσκληση.

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.