Κατάταξη ξενοδοχείων σε Αστέρια: Γιατί είναι απαραίτητη

stars-1128772_640

Με την κατάταξη των ξενοδοχείων να συνεχίζεται, το Tourism Press ρώτησε ξενοδόχους και υπεύθυνους φορέων πιστοποίησης γιατί είναι απαραίτητη μία τέτοια διαδικασία.

 

Αλ. Βασιλικός: «Πρέπει να διασφαλιστεί η ποιότητα του τουριστικού προϊόντος»

Αλέξανδρος Βασιλικός

«Η ανάγκη υποχρεωτικής κατάταξης των καταλυμάτων καθίσταται πιο επιβεβλημένη από ποτέ σήμερα, κυρίως λόγω της πραγματικά χαοτικής κατάστασης που επικρατεί στην τουριστική αγορά μετά την απελευθέρωση των βραχυχρόνιων μισθώσεων τον περασμένο Νοέμβριο. Στην περίπτωση που καταστεί προαιρετική η κατάταξη των τουριστικών καταλυμάτων, η κατάσταση θα λάβει πραγματικά ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Η άποψή μας λοιπόν είναι πως επιβάλλεται η διατήρηση της υποχρεωτικότητας της κατάταξης των τουριστικών καταλυμάτων. Κρίνεται απόλυτα επιβεβλημένο, προκειμένου να διασφαλισθεί η ποιότητα του τουριστικού προϊόντος και να αποφευχθούν φαινόμενα αθέμιτου ανταγωνισμού και καταχρήσεων από τυχόν λιγοστούς μεν, αλλά κακοπροαίρετους επιχειρηματίες –  οι οποίοι θα σπεύσουν να επωφεληθούν του σχετικού κενού.», τόνισε ο κ. Αλέξανδρος Βασιλικός, πρόεδρος της ΕΞΑΑΑ και αντιπρόεδρος του ΞΕΕ.

Γ. Μπρισκόλας: «Επιβράβευση του καθημερινού μόχθου των τουριστικών επιχειρήσεων»

Γεώργιος Μπρισκόλας

«Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η κατάταξη των καταλυμάτων σε αστέρια και κλειδιά είναι μια επιβράβευση του καθημερινού μόχθου των μικρών και μεγάλων τουριστικών επιχειρήσεων. Σε αρκετές περιπτώσεις επίσης, είναι ευκαιρία για βελτίωση και αναβάθμιση του παρεχόμενου τουριστικού προϊόντος.  Σε κάθε περίπτωση επιτυγχάνεται εναρμόνιση με τις διεθνείς αγορές και τα πρότυπα αξιολόγησης που χρησιμοποιούνται σε όλους τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς και είναι αναγνωρίσιμα από τους τουριστικούς πράκτορες.», δήλωσε ο κ. Γεώργιος Μπρισκόλας, πρόεδρος Δ.Σ. Eurocert.

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.