Μεταπτυχιακό Καινοτομία στον Τουρισμό: Ξεκίνησε η δεύτερη φάση επιλογής φοιτητών

kainotomia-tourismos-msc-lytras-tsartas-web

Στη φωτογραφία: Οι καθηγητές (από αριστερά προς τα δεξιά) Δ. Μπαλούρδος,  Π. Λύτρας,  Π. Τσάρτας και Δ. Λαλούμης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.


 

Έχοντας ολοκληρώσει την α΄ φάση επιλογής των μεταπτυχιακών φοιτητών, η Ειδική Δια-τμηματική Επιτροπή του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) με τίτλο «Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα στον Τουρισμό», πραγματοποίησε την παρουσίαση του Προγράμματος στο ξενοδοχείο Athens Ledra Hotel.

Το Π.Μ.Σ. αποτελεί σύμπραξη του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Τ.Ε.Ι. Αθήνας του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου και του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών (Ε.Κ.Κ.Ε.).

Οι διδάσκοντες του Προγράμματος είναι σημαντικές προσωπικότητες τόσο του ακαδημαϊκού, όσο και του επαγγελματικού χώρου της αγοράς του Τουρισμού στην Ελλάδα.

Το Π.Μ.Σ. βρίσκεται στη β΄ φάση επιλογής μεταπτυχιακών φοιτητών. Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές έως την Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου, ενώ ως ημερομηνία έναρξης μαθημάτων, έχει οριστεί η Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016 και τα μαθήματα διεξάγονται Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη  16.00 έως 21.00 κάθε εβδομάδα στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Αθήνας

Πέραν των παραπάνω πληροφοριών, κατά την εκδήλωση στο Athens Ledra Hotel παρουσιάστηκαν αναλυτικά οι τρείς (3) Τομείς, του οποίους περιλαμβάνει το Π.Μ.Σ. και είναι οι εξής:

•     Διοίκηση Επιχειρήσεων Φιλοξενίας

•     Διαχείριση Τουριστικών Προορισμών

•     Διοίκηση Τουρισμού Υγείας και Ευεξίας.

Τέλος, αναλύθηκαν διεξοδικά οι στόχοι του Προγράμματος:

  • Η προαγωγή της γνώσης και η ανάπτυξη της έρευνας στην καινοτομία και επιχειρηματικότητα στον κλάδο του τουρισμού,
  • Η προετοιμασία στελεχών με άρτια εκπαίδευση, ικανών να προωθήσουν την ανάπτυξη του τουρισμού μέσω της εξειδικευμένης γνώσης και εμπειριών σε μοντέρνες τουριστικές τάσεις,
  • Η προαγωγή της Οργάνωσης και Διοίκησης του τουρισμού και η κατανόηση της συμβολής αυτής της επιστήμης στη βελτίωση της οργάνωσης και αποτελεσματικότητας της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας και γενικότερα της ελληνικής οικονομίας.

Το Π.Μ.Σ. είναι διάρκειας 18 μηνών και σ’ αυτό γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι Τμημάτων Πανεπιστημίων και Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της ημεδαπής ή ανεγνωρισμένων ομοταγών ιδρυμάτων της αλλοδαπής. Η επιτυχής ολοκλήρωσή του οδηγεί στην απονομή Μεταπτυχιακού Διπλώματος Εξειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.) με τίτλο «Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα στον Τουρισμό».

Ο απονεμόμενος τίτλος ισοδυναμεί με τον διεθνή τίτλο “Master of Science in Tourism Entrepreneurship” και παρέχεται από τις συνδιοργανώτριες ακαδημαϊκές μονάδες, και με αναφορά στο συνεργαζόμενο ερευνητικό φορέα (Ε.Κ.Κ.Ε.).

Οι καθηγητές Πάρις Τσάρτας (Πανεπιστήμιο Αιγαίου), Περικλής Λύτρας και Δημήτρης Λαλούμης (Τ.Ε.Ι. Αθήνας) και ο Διονύσης Μπαλούρδος (Διευθυντής Ερευνών του Ε.Κ.Κ.Ε.), απάντησαν σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων σχετικά με τη δημιουργία και τις προοπτικές του προγράμματος. 

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.