Νέο πλαίσιο κατάταξης των τουριστικών καταλυμάτων

hotel-lobby-600

Στην αρμοδιότητα του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος (Ξ.Ε.Ε.) έχει περάσει η αρμοδιότητα κατάταξης των τουριστικών καταλυμάτων. Την παρουσίαση του νέου πλαισίου πραγματοποίησε η διευθύντρια του ΞΕΕ, κα Αγνή Χρηστίδου στο πλαίσιο της 4ης Γενικής Συνέλευσης των μελών του Επιμελητηρίου, την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015.

Σύμφωνα με το νέο μοντέλο κατάταξης τουριστικών καταλυμάτων σε αστέρια, οι επιχειρήσεις (ξενοδοχεία, campings, ενοικιαζόμενα δωμάτια/διαμερίσματα) θα υποβάλλουν αίτηση για έκδοση πιστοποιητικού κατάταξης προς το ΞΕΕ, το οποίο είναι αρμόδιο για την έκδοση του καθώς και για την τήρηση μητρώου κατάταξης τουριστικών καταλυμάτων.

Η έκδοση του πιστοποιητικού κατάταξης θα γίνεται από το ΞΕΕ αφού φορέας διαπιστευμένος από το ΕΣΥΔ βεβαιώσει και συντάξει τεχνική έκθεση ότι η επιχείρηση πληρεί τις προϋποθέσεις κατάταξης σε κατηγορία αστέρων ή κλειδιών.  

 Σύμφωνα με την παρουσίαση της κυρίας Χρηστίδου, βασικές κατευθύνσεις του συστήματος κατάταξης για τη διασφάλιση της ποιότητας είναι το τρίπτυχο: αξιοπιστία – διαφάνεια – ακεραιότητα

Κατεβάστε την παρουσίαση:

 

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.