ΞΕΕ: Κρίσιμη χρονιά το 2014 για την τουριστική ανάκαμψη της χώρας

Σημαντική αύξηση τουριστικού ρεύματος από Σκανδιναβία, Βρετανία και Ρωσία και σταθεροποίηση της Γερμανικής αγοράς προβλέπει το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΞΕΕ) για το 2014 σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία των προκρατήσεων.

Το 2014 αποτελεί μια κρίσιμη χρονιά για την τουριστική ανάκαμψη της χώρας. «Καλούμαστε να ξεπεράσουμε την επιτυχία του 2013 και συγχρόνως να παγιώσουμε την τάση ανόδου που παρουσιάζει ο ελληνικός τουρισμός» τόνισε ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας Γιώργος Τσακίρης σε πρόσφατη συνέντευξη τύπου.
Αναφορικά με τις προοπτικές για την επόμενη σαιζόν του 2014, μετά και την WTΜ, τα πρώτα στοιχεία και ενδείξεις δείχνουν :

Για την αγορά της Μεγάλης Βρετανίας, διαπιστώνεται ποσοστιαία αύξηση των προκρατήσεων άνω του 10% αλλά και υπάρχουν πολύ σημαντικές προσδοκίες για ακόμη υψηλότερη προσέλευση Βρετανών στη χώρα μας. Από τη Ρωσική Ομοσπονδία όλα τα στοιχεία κάνουν λόγο για άνοδο πάνω από 15%. Από τη Γερμανία προς το παρόν παρατηρείται τουλάχιστον σταθεροποίηση στα φετινά επίπεδα με βάσιμες ελπίδες, σύμφωνα με στοιχεία των μεγαλύτερων tour operators, για μια επανάκαμψη των Γερμανών και επανεκκίνηση της Γερμανικής αγοράς από το 2014. Από την Σκανδιναβική αγορά αναμένεται σημαντική αύξηση που θα ξεπεράσει το 10%. Ενδεικτικό των προσδοκιών είναι το γεγονός ότι η SAS προγραμματίζει την ενεργοποίηση 25 νέων δρομολογίων προς την χώρα μας.

Τέλος, η Γαλλική αγορά που φέτος παρά τις αντίθετες προβλέψεις πήγε αρκετά καλά, για το 2014 δείχνει ότι θα συνεχίσει να έχει ανοδικές τάσεις σε ποσοστό πάνω από 10%.

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.