ΞΕΕ: Πρόταση για τη ρύθμιση των δανείων των ξενοδοχείων

Τις προτάσεις του για ένα καίριο θέμα που αφορά το δανεισμό των ξενοδοχείων της χώρας μας κατέθεσε το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, ώστε να επιτευχθεί ρύθμιση των δανείων και να καταστεί πιο εφικτή η βιωσιμότητα των καταλυμάτων. 
Στο πλαίσιο της πρότασης αυτής, το ΞΕΕ ζητά από την πολιτεία να εξετάσει:

1.Τη νομοθετική ρύθμιση, ώστε για τα επόμενα 3 χρόνια, οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις να καταβάλλουν στις δανείστριες τράπεζες μόνον τους τόκους των δανείων τους και να προβλεφθεί η έναρξη καταβολής των χρεολυτικών δόσεων (κεφάλαιο) για την περίοδο από την 1/1/2016.

2. Τη ρύθμιση των εκκρεμών δόσεων του ΤΕΜΠΕ κατά ανάλογο τρόπο , δηλαδή με την καταβολή των τόκων για μια τριετία και στην συνέχεια την καταβολή των χρεολυτικών δόσεων για την ολοσχερή εξόφληση του κεφαλαίου σε εύλογο χρονικό διάστημα μετά την 1/1/2016.

3. Τη ρύθμιση του θέματος των δανείων για τις πυρόπληκτες περιοχές και γενικά των δανείων στα οποία έχουν χορηγηθεί εγγυήσεις του Ελληνικού δημοσίου.

Το ίδιο το Επιμελητήριο τονίζει ότι είναι ότι αποτελεί επιτακτική ανάγκη να θεσμοθετηθεί από την πολιτεία μια ρύθμιση για τα δάνεια των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, για τα επόμενα 3 χρόνια καθώς, η μείωση της ρευστότητας στην Ελληνική οικονομία , η σημαντική εξασθένηση της διαπραγματευτικής θέσης των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων απέναντι στους Tour operators εξαιτίας της πίεσης που υφίσταται η εικόνα και το brand της χώρας μας λόγω της υπερπροβολής διεθνώς των οικονομικών μας προβλημάτων, η μείωση κατά 80% των εσόδων του εγχώριου τουρισμού που αντιπροσώπευε το 40% της τουριστικής παραγωγής, έχουν οδηγήσει πολλές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις σε αδυναμία να ανταποκριθούν στην έγκαιρη υποχρέωση αποπληρωμής των δανείων τους προς τις τράπεζες.

 

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.