Οι πρώτες εντυπώσεις της Ελληνικής συμμετοχής από τη FERIEN MESSE 2012

Ανταπόκριση από Βιέννη: Μαρία Αθανασοπούλου, Respond on Demand 
 

Άποψη από το Ελληνικό περίπτερο στην έκθεση FERIEN MESSE στη Βιέννη.

Αυλαία έριξε η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού  FERIEN MESSE, εχθές, Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012 και τα συμπεράσματα για την Ελληνική συμμετοχή είναι πολλά κι ενδιαφέροντα.

Θετικές είναι οι εντυπώσεις για το ενδιαφέρον της αυστριακής αγοράς προς τη χώρα μας, όπως την αποδίδουν εκπρόσωποι τοπικών φορέων που συμμετείχαν στην έκθεση καθώς και του Γραφείου ΕΟΤ Βιέννης.

κα Κερασία Μπαρτζώκα,
Δημοτική Σύμβουλος &
Πρόεδρος τουριστικής ανάπτυξης – προβολής
 του ενιαίου Δήμου Βόλου

Δύο από τις πιο επιτυχημένες παρουσίες της ελληνικής συμμετοχής υπήρξαν ο Δήμος Βόλου και η Προ του Αθω Περιοχή.

Την Προ του Αθω Περιοχή εκπροσωπούσε η κα Μάρα Σιδέρη, η οποία μας δήλωσε ότι οι Αυστριακοί παρουσιάζουν αυξημένο ενδιαφέρον για να επισκεφθούν την περιοχή τους και ότι ήδη έχουν αρχίσει να φαίνονται τα πρώτα αποτελέσματα της συστηματικής προβολής της στην Αυστρία. 

Σε σχέση με τη συμμετοχή του Δήμου Βόλου η κα Κερασία Μπαρτζώκα, Δημοτική Σύμβουλος και Πρόεδρος τουριστικής ανάπτυξης και προβολής του ενιαίου Δήμου Βόλου, μας ανέλυσε τους λόγους συμμετοχής του Δήμου Βόλου στη FERIEN 2012:

Συμμετέχουμε στη FERIEN υλοποιώντας προωθητική ενέργεια προς τους Αυστριακούς τουριστικούς πράκτορες, στους οποίους και κοινοποιήσαμε προσφορές δωρεάν πενθήμερων διαμονών στα ξενοδοχεία της περιοχής μας, συνδυασμένες με δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια της LAUDA AIR, η οποία από το Μάιο θα έχει πτήσεις απευθείας προς το Βόλο.
Με τη στήριξη και του Δημάρχου κ. Πάνου Σκοτεινιώτη, έχουμε την πεποίθηση ότι θα επιτύχουμε την προώθηση της περιοχής του Βόλου και του Πηλίου σε τουριστικούς πράκτορες και ταξιδιωτικά γραφεία της Βιέννης, προκειμένου να την εντάξουν στα προγράμματα τους.
Στοχεύουμε επίσης σε περαιτέρω συνεργασία με τη LAUDA AIR, και σε χρόνο διαφορετικό από αυτόν της έκθεσης ώστε σε συνεργασία και με τον ΕΟΤ Βιέννης να επιτύχουμε την ακόμα μεγαλύτερη προβολή της περιοχής μας στο ευρύ κοινό
.”

Ι.Ραφαλιάς: “Άριστη η συνολική εικόνα της χώρας μας, παρά τις μειωμένες συμμετοχές”
 

κ.Ιωάννης Ραφαλιάς, Marketing & PR
του γραφείου ΕΟΤ Βιέννης

Σε συζήτηση που είχαμε με τον κ. Ιωάννη Ραφαλιά, Marketing & PR του γραφείου ΕΟΤ Βιέννης, μας δήλωσε τα ακόλουθα:

Αν και τη φετινή χρονιά οι ελληνικές συμμετοχές ήταν εμφανώς μειωμένες, πιστεύω πως η συνολική εικόνα της χώρας μας στην Αυστριακή αγορά υπήρξε άριστη, γεγονός που αποδεικνύεται κι από το ότι η Ελλάδα παραμένει και φέτος στις 3 πρώτες προτιμήσεις του Αυστριακού κοινού για τις καλοκαιρινές του διακοπές.

Το Γραφείο του ΕΟΤ Βιέννης, προσπαθεί κι επιτυγχάνει κάθε χρόνο την άρτια οργάνωση της Ελληνικής Συμμετοχής, η οποία δεν περιορίζεται μόνο στην παρουσία των ελληνικών προορισμών αλλά και στην προσέλκυση αυστριακών τουριστικών πρακτόρων και εκπροσώπων του τύπου, με κατ’ιδίαν συναντήσεις και παράλληλες εκδηλώσεις, γεγονός που έχει άμεση ανταπόκριση και στους επισκέπτες. Η Ελλάδα έχει ενταχθεί στους καταλόγους των περισσότερων Tour Operators. Έχουμε λοιπόν ένα πολύ ευνοϊκό ξεκίνημα το οποίο είναι στο χέρι μας να αξιοποιήσουμε. Ζητήματα προβληματισμού για τους Αυστριακούς είναι τα φαινόμενα των απεργιών στην Ελλάδα. 

Όλη τη διάρκεια του έτους το Γραφείο του ΕΟΤ Βιέννης είναι στη διάθεση των Ελλήνων επιχειρηματιών του τουρισμού για την προώθηση και προβολή τους στο Αυστριακό κοινό. Στα πλαίσια αυτά υλοποιούμε πολλές προωθητικές ενέργειες όλο το χρόνο όπως αυτή που προγραμματίζουμε με το Respond On Demand, σε συνεργασία με το Radio Wien στη ραδιοφωνική εκπομπή Auf und Davon και τη Lauda Air, με στόχο την πολύμηνη και συστηματική προβολή των ελληνικών τουριστικών προορισμών στην Αυστρία.”
 

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.