Οργανισμός Τουρισμού Χαλκιδικής: Αλλάζει το κλίμα υπέρ της Ελλάδας

Μετά τις πρώτες παγωμένες αντιδράσεις των Γερμανών επισκεπτών στο Ελληνικό περίπτερο στη Διεθνή Έκθεση ITB 2012, η πάροδος των ημερών έδειξε μια σημαντική αναστροφή κλίματος, όπως ενημερώνει ο Οργανισμός Τουρισμού Χαλκιδικής σε σχετική ανακοίνωσή του.

Θετικό είναι το γεγονός ότι υπήρξαν ανοιχτές δηλώσεις στελεχών τουριστικών οργανισμών υπέρ της Ελλάδας και προσπάθειες σύμπραξης Ελληνικών φορέων τοπικής αυτοδιοίκησης με εκπροσώπους της Γερμανικής πολιτικής ηγεσίας.

Οι εκπρόσωποι φορέων της Χαλκιδικής πραγματοποίησαν τις προγραμματισμένες τους συναντήσεις ενώ σε συζήτηση που είχε με τους ξενοδόχους ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της Χαλκιδικής στη Γερμανία, κος Karsten Voss της εταιρείας PRO GUEST ανέλυσε τις εντυπώσεις που έχουν οι Γερμανοί πράκτορες για τη Χαλκιδική και τους τρόπους προσέγγισής τους το επόμενο διάστημα.
Fam Trips Γερμανών στη Χαλκιδική

Το βράδυ της πρώτης ημέρας της έκθεσης, ο ιδιοκτήτης του Τουριστικού Οργανισμού ALLTOURS κος Willi Verhuven, στην ετήσια εκδήλωση προς τους 500 και πλέον συνεργάτες της εταιρείας δήλωσε χαρακτηριστικά: “Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους Έλληνες συνεργάτες μας που βρίσκονται απόψε εδώ. Ξέρουμε ότι η Ελλάδα περνάει δύσκολες στιγμές και από πλευράς μας θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια ώστε να ξαναγυρίσει η Ελλάδα στη θέση που της ανήκει”. Σε κατ΄ιδίαν συζήτηση του Προέδρου του Οργανισμού κου Γρηγόρη Τάσιου με εκπρόσωπο της ALLTOURS, συμφωνήθηκε η οργάνωση fam trips στελεχών της εταιρείας στη Χαλκιδική.

Δημόσια συμπαράσταση Γερμανών βουλευτών

Σε δημόσιες διακηρύξεις συμπαράστασης προς την Ελλάδα, προέβησαν 4 βουλευτές του Γερμανικού Κοινοβουλίου που προσκλήθηκαν από τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλο Γερουλάνο, για να επισκεφθούν το περίπτερο του Ε.Ο.Τ. στην ΙΤΒ και να συζητήσουν την ανάπτυξη πολιτιστικών σχέσεων, την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και τις αδελφοποιήσεις δήμων.

Ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής συμμετείχε στην έκθεση, η οποία πραγματοποιήθηκε από 7-11 Μαρτίου 2012, στο περίπτερο του Ε.Ο.Τ. με διπλό stand.

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.