ΟΤΕΚ: Μετακομίζουν οι Σχολές Τουριστικών Επαγγελμάτων

Σε διαδικασία μετακόμισης είναι οι περισσότερες Σχολές Τουριστικών Επαγγελμάτων του Οργανισμού Τουριστικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης ανά την Ελλάδα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Tourism Press, καθώς πολλά από τα ξενοδοχεία στα οποία στεγάζονται θα διατεθούν σε ιδιώτες.

Εκτός από τις Σχολές του Ναυπλίου, της Κέρκυρας, της Αλεξανδρούπολης και της ΑΣΤΕ στο Άγιο Νικόλαο Κρήτης, οι οποίες στεγάζονταν σε μισθωμένα κτίρια και ως εκ τούτου είχε προκύψει ζήτημα επιβάρυνσης του ήδη “κουτσουρεμένου” προϋπολογισμού του Οργανισμού, προς αναζήτηση στέγης βρίσκονται και οι Σχολές της Αναβύσσου, της Περαίας και του Ηρακλείου, οι οποίες βρίσκονται σε ιδιόκτητα ξενοδοχεία.

Ο λόγος για τις τρεις τελευταίες σχολές είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, η διάθεσή τους σε ιδιώτες. Μάλιστα, λέγεται, ότι το ξενοδοχείο του Ηρακλείου έχει ήδη συμφωνηθεί να αναλάβει μεγάλη ξενοδοχειακή αλυσίδα στην Ελλάδα ενώ το ξενοδοχείο όπου στεγάζεται η ΕΠΑΣ Μακεδονίας “φλερτάρει” μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΤΕΚ ο οποίος δραστηριοποιείται στο χώρο των ξενοδοχείων, επίσης στην Ελλάδα.

Ωστόσο, το σίγουρο είναι η απόφαση για μετακίνηση της σχολής της Αναβύσσου, η οποία λήφθηκε στη συνεδρίαση του προηγούμενου Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού και αναμένεται η προκήρυξη για τη διενέργεια διαγωνισμού για την ανεύρεση νέου κτιρίου. Οι πληροφορίες του Tourism Press, κάνουν λόγο για αναζήτηση στο κέντρο της Αθήνας και μάλιστα για τα κλειστά ξενοδοχεία γύρω από την Ομόνοια και το Μεταξουργείο. Φημολογείτε ότι μπορεί να είναι και το Imperial  αυτό που θα στεγάζει τη σχολή.

Το ερώτημα που προκύπτει πώς θα καλυφθεί από τον προϋπολογισμό η επιβάρυνσή του με νέες δαπάνες που  αφορούν τα επιπλέον μισθώματα των κτιρίων;

Προβλήματα, ωστόσο, παρατηρούνται με την ανεύρεση κτιρίων για τις Σχολές της Κέρκυρας, της Αλεξανδρούπολης και του Ναυπλίου, όπου προ τριμήνου είχε ληφθεί η απόφαση της μετακόμισης εξαιτίας περικοπών στον προϋπολογισμών. Η Σχολή της Κέρκυρας αναμένεται να παραμείνει στο κτίριο που στεγάζεται ήδη καθώς απέτυχαν οι προσπάθειες για ανεύρεση νέου κτιρίου.

Στην Αλεξανδρούπολη, συζητείται να επιστρέψει η σχολή στο κτίριο που στεγαζόταν πριν μεταβεί στο ξενοδοχείο Thraki Palace. Σε υτό όμως υπάρχουν πολλές αντιδράσεις καθώς λέγεται ότι το παλιό κτίριο βρίσκεται σε άθλια κατάσταση.

Η Σχολή του Ναυπλίου βρίσκεται ήδη σε διαδικασία μετακόμισης σε κτίρια του Δήμου Άργους. Ο Δήμος παρεχώρησε 4 κτίρια για να στεγαστεί η σχολή, ωστόσο, και εκεί εμφανίζονται προβλήματα καθώς το ένα από τα τέσσερα κτίρια έχει παραχωρηθεί από αλλού στο Δήμο για τη δημιουργία πνευματικού κέντρου και θα υπάρξουν κωλύματα ενώ το δεύτερο είχε παραχωρηθεί στα ΚΕΕ του Υπουργείου Παιδείας, τα οποία δεν το έχουν ακόμη αποδεσμεύσει. Επίσης, άλλο ένα πρόβλημα που προκύπτει είναι με τη μετακίνηση της Σχολής σε άλλο Δήμο από τη στιγμή που κατά την ίδρυσή της αναφέρεται ως ΕΠΑΣ Ναυπλίου.

Τέλος, αναμένονται ραγδαίες αλλαγές και με τις Ανώτερες Σχολές Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΑΣΤΕ) σε Άγιο Νικόλαο και Ρόδο, όπου δρομολογείται η Ανωτατοποίησή τους.

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.