Προγράμματα εργασίας στη Γερμανία για Έλληνες εργαζόμενους

Αναφορά σε προγράμματα εργασίας τους χειμερινούς μήνες στη Γερμανία για τους Έλληνες εργαζόμενους στον τουρισμό, στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου με πτήσεις από την Γερμανία και γενικά στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας μεταξύ των χωρών έγινε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού υπό την προεδρία της υπουργού Τουρισμού κας Όλγας Κεφαλογιάννη και τη συμμετοχή του γερμανού υφυπουργού Εργασίας κ. Hans Joachim Fuchtel, εντεταλμένου συμβούλου της γερμανικής κυβέρνησης στην Ελλάδα για θέματα συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε λόγος για έρευνες ικανοποίησης τουριστών που θα κάνει για την Ελλάδα γερμανικό πανεπιστήμιο, οι οποίες μπορούν να αποτελέσουν «εργαλείο» για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος.

Η υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη, επισήμανε τις δυνατότητες ανάπτυξης του τουρισμού σε τοπικό επίπεδο, με συνέργειες που μπορούν να υπάρξουν και με τις οποίες θα προβληθούν ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει.   

Ο κ. Fuchtel μίλησε για παροχή εξειδικευμένης γνώσης στον τουρισμό και συνεργασίας με την τοπική αυτοδιοίκηση για θέματα που αφορούν στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος , δίνοντας έμφαση στον πολιτιστικό, ιατρικό , γαστρονομικό και αγροτικό τουρισμό και στις δυνατότητες ανάπτυξης που υπάρχουν.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Τουρισμού κ. Τάσος Λιάσκος , ο Πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Κώστας Ζήκος και ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Νίκος Καραχάλιος.

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.