Π.Γερουλάνος σε Sky & Reuters: Η Ελλάδα είναι ασφαλής τόπος διακοπών

“Η Ελλάδα είναι εξαιρετικά ανταγωνιστική σε θέματα τιμών και είναι ένας πολύ ασφαλής τόπος.”, τόνισε ο Υπουργός Πολιτισμού & Τουρισμού, κ. Παύλος Γερουλάνος μιλώντας σε βρετανικά μέσα ενημέρωσης, καλώντας περισσότερους Βρετανούς τουρίστες να επισκεφθούν φέτος τη χώρα μας. 
Ο κ. Γερουλάνος, κατά την επίσκεψή του στο Λονδίνο, έδωσε συνεντεύξεις στην τηλεόραση του Sky News και στο πρακτορείο Reuters, στα οποία δήλωσε αισιόδοξος για τον τουρισμό ενώ τόνισε ότι υπάρχει άπλετος χώρος για ανάπτυξη στη χώρα μας.
Ο υπουργός αφού ανέφερε ότι γίνονται αλλαγές για την απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης των επενδύσεων, επικεντρώθηκε στον κλάδο του τουρισμού, για τον οποίο τόνισε ότι είναι ένας τομέας που έχει αναπτυχθεί αρκετά στην Ελλάδα αλλά δεν έχουμε δει τις πλήρεις δυνατότητές του ακόμα.
Μάλιστα, ανέφερε ότι στόχος είναι να προωθηθεί η τουριστική ανάπτυξη και στην ενδοχώρα καθώς είναι αποδεδειγμένο ότι στις περιοχές που είναι ήδη ανεπτυγμένες τουριστικά, η ανεργία βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα.
Μιλώντας στο πρακτορείο Reuters η Ελλάδα είναι εξαιρετικά ανταγωνιστική σε θέματα τιμών και είναι ένας πολύ ασφαλής τόπος ενώ σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου ανέφερε ότι σε αντίθεση με την αγορά της Μεγάλης Βρετανίας, η οποία σημείωσε πτώση στη χώρα μας, η αγορά της Γερμανίας παρουσίασε αύξηση.

Ο υπουργός αναφέρθηκε επίσης και στην πτώση που σημείωσε ο εσωτερικός τουρισμός καθώς οι Έλληνες, “ήταν προσεκτικοί με τα λεφτά τους, δεν ήξεραν πόσο μπορεί να κρατήσει αυτή η κατάσταση μέχρι την ανάκαμψη.”, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, δήλωσε κατηγορηματικά ότι μία επιστροφή στη δραχμή θα είχε μεν θετικά αποτελέσματα για τον τουριστικό κλάδο τα επόμενα δύο χρόνια, ωστόσο, δεν θα κάλυπταν καθόλου το κόστος που “θα σήκωνε η ελληνική κοινωνία, ακόμα περισσότερο δε, το κόστος στην ευρωζώνη”.

Μοιραστείτε τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.